El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

9.200 joves inicien el curs a Alcoi amb "total normalitat"

Des del consistori asseguren que el trànsit ha sigut dens, però fluid, en aquest primer dia de col·legi amb Entença en obres.

En el col·legi El Romeral han encetat el curs amb l'aula de 2 anys en obres, però des del consistori asseguren que estarà enllestida en tres setmanes. És l'únic punt a destacar en el primer dia de classes a la capital de l'Alcoià. Un any en què començarem a vore obres de l'Edificant, com la reivindicada millora integral de l'IES Andreu Sempere.

A Alcoi són un total de 9.224 alumnes els que han iniciat les classes aquest 10 de setembre. Ha sigut un inici de curs amb "total normalitat", segons les paraules de l'alcalde Toni Francés, qui aquest primer dia ha visitat el col·legi públic Miguel Hernández. Malgrat les obres a Entença, i ser "un dia complicat", Toni Francés assegura que el trànsit a la ciutat "ha sigut dens, però normal, ha anat amb fluïdesa sense incidents".

Al llarg dels passats mesos des del consistori s'han destinat 130.000 euros per a diferents millores en els centres educatius. Tan sols destacar que al Romeral s'ha iniciat ara les obres de la nova aula de 2 anys. El regidor d'educació Alberto Belda confia que "en tres setmanes estiga preparada. Mentrestant els xiquets estan en una aula adequada a l'efecte". Toni Francés ha valorat aquestes aules de 2 anys que s'iniciaren com a prova i que ara són "un projecte consolidat, amb la voluntat de contribuir i facilitar la incorporació cada vegada més primerenca dels xiquets i xiquetes, com un element de socialització i desenvolupament".

Toni Francés en l'aula de 2 anys del col·legi Miguel Hernández

Però el que sobretot ha destacat l'alcalde d'Alcoi és que aquest curs escolar començarem a vore els fruits del pla Edificant, que ja té projectes aprovats per 5,4 milions d'euros. "Ací s'inclouen algunes reivindicacions històriques que no s'havien fet realitat, com tota la renovació de l'Andreu Sempere, o l'ampliació necessària de Cotes Baixes per a poder donar resposta a tota l'oferta formativa", diu Francés. En total, des del consistori confien que el Pla Edificant supose al final una inversió de vora 8 milions d'euros.

Pel que fa a les xifres d'alumnes, les escoletes municipals estan quasi plenes, amb tan sols 7 vacants i un total de 326 alumnes matriculats. Pel que fa a infantil, i sempre segons les dades oferides pel consistori alcoià, hi ha 1.554 alumnes matriculats i 239 vacants. I en primària són 3.821 alumnes, i 250 vacants. Pel que fa a secundària, en l'ESO són 2.739 alumnes, amb 248 vacants; i altres 784 alumnes en Batxillerat, on han quedat 56 vacants. En total, 9.224 alumnes que han iniciat curs aquest 10 de setembre en algun dels centres alcoians. En aquesta relació no estan inclosos ni els alumnes de Formació Professional ni els Universitaris.

Primer dia de classe al Miguel Hernández.

 

A les nostres comarques són més de 12.000 els estudiants que han iniciat el curs. Als d'Alcoi cal sumar els més de 1.200 de Cocentaina, els més de 1.500 de Muro, o els més de 2.000 d'Ibi