El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Bracal enceta el curs un any més, i ja van 11, en barracons

L'alcaldessa de Muro, Jacqueline Cerdà, confia que en aquest curs escolar per fi es liciten les obres del nou col·legi

Al Bracal de Muro, molts pares s'han concentrat a les portes del col·legi, no sols perquè deixen als xiquets en el primer dia de classe, sinó també c…

Al Bracal de Muro, molts pares s'han concentrat a les portes del col·legi, no sols perquè deixen als xiquets en el primer dia de classe, sinó també com a nova protesta per què ja són 11 anys consecutius els que els seus xiquets estudien en barracons. L'AMPA ha llegit un manifest per a reclamar, de nou, la construcció d'un col·legi en condicions. Però enguany, podria ser d'El Bracal.

L'alcaldessa de Muro Jacqueline Cerdà, ha explicat que calia solucionar determinades deficiències respecte al sistema de climatització (perquè el nou Bracal, quan estiga, tindrà tant calefacció com aire condicionat). Ara estan a l'espera que l'empresa lliure el projecte definitiu a la Generalitat, un lliurament que ja arriba en retard. Cerdà també explica que han demanat una reunió en conselleria d'educació amb l'AMPA, la direcció del centre i els grups de l'oposició per a saber com va el procés. L'esperança de Cerdà és que les obres es liciten en l'actual curs escolar.

Concentració de pares al Bracal de Muro.

Des d'Esquerra Unida, qui fóra regidora d'educació en la primera part de la legislatura, Fani Juan, critica el nou retard i diu que "no ha hagut cap etapa que s'haja desenvolupat amb normalitat i fluïdesa. Un nou desencant, ja que vam passar d'urgent i prioritari a ser el 50 de la llista i mirar amb incredulitat que en aquesta legislatura i amb un nou equip de govern a la Generalitat, continuem en les mateixes de sempre".

A banda de la situació al Bracal, el curs a Muro ha començat amb normalitat, amb cap mancança de professors. Han iniciat el curs un total de 1.556 alumnes, 877 a primària i 679 a secundària. Resaltar que entre el Bracal i el Montcabrer hi ha hagut 90 noves sol·licituds. 

A totes les nostres comarques la xifra d'alumnes que enceten les classes supera amplament els 12.000. Als de Muro cal sumar els més de 9.000 d'Alcoi, els més de 1.200 de Cocentaina o els vora 2.000 d'Ibi.