El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajornades les festes de Muro per a maig de 2021

Els Moros desfilaran dissabte / RCM
  • Normalment se celebren la primera quinzena de maig.
  • Els festers veuen massa problemes per a celebrar-les durant 2020 perquè coincidirien amb les de moltes poblacions.

Muro no celebrarà les seues Festes de Moros i Cristians en 2020. La Junta de Festes del municipi ha realitzat una consulta entre els festers amb la qual s'ha decidit ajornar la festivitat fins a maig de 2021, a causa de la incidència del Coronavirus.

Des de la Junta apunten a motius sanitaris i també econòmics els que han fet que s'opte per l'ajornament. Previstes per al mes de maig, les possibles pròrrogues de l'Estat d'Alarma feien poc viable que les festes es pogueren celebrar en la data marcada.

De fet, encara que s'haguera permés la seua realització després de l'estiu d'enguany, l'esforç econòmic de celebrar dues edicions de les festes en un termini inferior a un any era excessiu per a l'estament fester, reconeixen des de la Junta.

Aquest fet s'ha de sumar a la coincidència amb els festejos d'altres pobles, que haguera ocasionat problemes per a disposar de tratges i de bandes de música.

La resta de pobles

Només Alcoi ha comunicat per mitjà del seu president, Juan José Olcina, la seua intenció de traslladar les festes al mes d'octubre, sempre que la pandèmia ho permeta. Banyeres de Mariola ho ha deixat en l'aire (recordem que se celebren també per Sant Jordi) i res se sap ni de Cocentaina (agost), Planes (octubre), Xixona i Ontinyent (finals d'agost) o Ibi (setembre)