El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alacant: el triple d'altes que nous casos en l'última actualització

La província suma 2 morts en el constant degoteig de pèrdues. Però els nous casos detectats per PCR en l'últim dia a la província, 18, són una tercera part de les altes, 56. Sanitat destaca també que ha tacat brot de coronavirus a més de la meitat de residències de majors valencianes, sense concretar la situació a la residència d'Alcoi. 

La província d'Alacant concentra en l'última jornada la meitat de totes les altes i dels nous casos per PCR a tota la Comunitat Valenciana. Els nous positius, detectats per PCR (recordem que seran aquests els que tinga en compte el Ministeri de Sanitat) són 37, dels quals 18 pertanyen a la nostra província. Amb test ràpid s'han detectat 144 nous casos a tota la Comunitat Valenciana, sense concretar quants pertanyen a Alacant.

Així tenim dos xifres d'acumulat de casos positius a la província. 3.695 detectats per PCR, la xifra que influirà en el canvi de fase; i 726 detectats per test ràpid, casos que han de ser confirmats amb una PCR. 

I la xifra que marca l'optimisme continua en ascens. 92 persones han rebut l'alta total a la comunitat Valenciana en el dimarts 5 de maig. De totes aquestes altes, més de la meitat, 56 han sigut a la província d'Alacant, on ja sumem 2.917 persones curades totalment.

També bones xifres pel que fa a les persones ingressades, perquè 11 han deixat els hospitals. Això sí, hem incrementat els ingressos en UCI amb 3 persones més. 

Per últim hui les morts, que no són tants com les 5 registrades ahir. En aquesta ocasió han sigut 2 morts a tota la província, que corresponen als departaments d'Elx i Oriola. 

La consellera Ana Barceló no ha comparegut aquest 6 de maig perquè preparen el document de proposta per al Ministeri de Sanitat per als canvis de fase, i que ha d'estar enllestit aquest matí.

 

Situació a les residències de majors valencianes

 

Sanitat hui destaca que ja s'ha tancat el brot de coronavirus en més de la meitat de les residències valencianes on s'ha detectat algun cas, siga en residents o en treballadors. En concret, assegura que el 53 per cent de les residències amb brots ja no tenen casos. Tot i això, encara queden 73 centres, 18 d'ells a Alacant, en el que hi ha afectats. I sota vigilància es mantenen quasi la meitat, 30, 8 a la província d'Alacant.

No es concreta quines residències són, així que no sabem exactament quina és la situació de les dos residències de les nostres comarques que en el seu moment van estar intervingudes, la del carrer Oliver d'Alcoi* i la d'Onil. Especialment la d'Alcoi que suposa el focus principal de la Covid-19 al departament de salut, i que concentra 2 de cada 3 morts a les nostres comarques (recordem que no hi ha dades oficials, però APunt informava que ja superaven les 70, la meitat de la capacitat de la residència).

 

*Actualització: un parell d'hores després de publicar aquesta notícia, es confirmava per part de l'Ajuntament que el brot a la residència d'Alcoi ja s'ha tancat