El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi suspén totes les activitats i recomana a entitats privades que també les suspenguen

Toni Francés assegura que fins a les 14 hores d'aquest dijous 12 de març, la ciutat d'Alcoi no ha registrat cap cas positiu de coronavirus.

L'Ajuntament d'Alcoi també suspén tota l'activitat programada durant tot el mes de març en els espais municipals, i revoca tota autorització donada per a celebrar un acte. Respecte a les entitats privades, assegura que no hi ha prohibició, però sí que recomana que, de ser possible, s'ajornen les activitats.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha detallat en roda de premsa les mesures que es prenen per a reduir l'avanç del coronavirus en la ciutat. S'ha decretat el tancament dels tres teatres, el Calderón, el Principal i el Teatre Salesians. També el centre cultural Mario Silvestre i el saló d'actes de l'IVAM CADA d'Alcoi. També tanquen els centres de majors i les Aules de la tercera Edat. I totes les instal·lacions esportives municipals.

La resta d'instal·lacions municipals sí que estaran obertes, però, per exemple, a les biblioteques, es limitarà l'aforament. Això sí, totes les activitats programades queden suspeses durant tot el mes de març. Ací s'inclou presentacions de llibres, cites culturals, jornades empresarials, i les festes de falles al Partidor. També es revoquen tots els permisos atorgats per ocupació de via pública o cessió d'espais tancats. Les activitats per a les quals s'ha adquirit una entrada, s'ajornaran en cas de ser possible, i si no, es procedirà a la devolució del preu.

Això si, tot fa referència a les activitats organitzades des del consistori. Però les entitats privades no tenen obligació, sinó recomanació d'ajornar, si és possible, les activitats. "Restaurants, discoteques, bars, filaes... poden continuar desenvolupant la seua activitat, no hi ha cap prohibició. L'Ajuntament no és competent per a ordenar el tancament d'aquestes instal·lacions, però mentre siga possible posposar ho recomanem". Això si, l'alcalde diu que "és cosa de tots actuar amb responsabilitat".

A la població en general, es recomana que segueixen les recomanacions de les autoritats, i que s'informen tan sols per canals oficials. Totes aquestes mesures s'apliquen des de demà 13 de març fins al 31 de març, tot i que és una "crisi dinàmica" i podrien canviar en les pròximes hores.

Alcoi se suma així a les mesures preses des de Cocentaina i Muro. Ara falta saber què passa amb les classes. La conselleria d'educació celebra ara mateix una reunió de la qual estem pendents des d'ARAMULTIMÈDIA.