El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tanca espais municipals i suspén activitats per l'increment de casos de COVID

Les noves mesures entren en vigor demà, tot i que el tancament d'espais es farà gradualment. Es mantindran actives fins al 4 de gener.
 

Tan sols es mantenen les activitats culturals al Calderón i el Tirisiti al Principal. Els museus es mantenen oberts, però se suspenen totes les activitats. També estaran oberts els parcs, però inhabilitades les zones de jocs infantils. Els complexos esportius sí que tanquen les portes. Les mesures es mantindran, de moment, fins al 4 de gener.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha comparegut aquest 21 de desembre per l'increment de casos a la ciutat. I és que la capital de l'Alcoià torna a estar en Risc Molt Alt després d'incrementar la seua Incidència Acumulada per damunts dels 300 casos per cada 100.000 habitants, "per damunt de la mitjana nacional i de la Comunitat Valenciana", assegura l'alcalde, qui ha anunciat més mesures durant els pròxims dies per intentar controlar l'expansió. 

Toni Francés també ha recordat que s'ha comprovat que les dates festives incrementen els casos. Després de la no celebració del Mig Any Alcoi va patir un important repunt de casos, i Francés assegura que l'increment d'ara correspon al pont de desembre. Per aixó, les noves mesures volen intentar reduir un increment desmesurat de contagis en gener. 

A partir de demà dimarts 22 de desembre es preveu el tancament del poliesportiu Francisco Laporta i el centre Eduardo Latorre. S'inhabilitaran les zones de joc als parcs, i se suspenen totes les activitats municipals previstes. Tan sols es mantenen les programacions del Tirisiti i el Teatre Calderón. Els museus, com el CADA o el Casal de Nadal, estan oberts, però els tallers o cites previstes se suspenen. No s'avança res de la trilogia dels Reis, la primera setmana de Nadal, perquè depén de l'evolució de la pandèmia.

Per sort, la pressió hospitalària no és forta a les comarques. A hores d'ara, segons les xifres oferides per l'alcalde, hi ha 2 persones ingressades en l'UCI i 17 en planta. L'alcalde també ha parlat de la situació a les residències de majors d'Alcoi, en concret la d'Emilio Sala i Mariola la Asunción. T'ho contem ací