El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

72 majors positius en dos residències d'Alcoi

Els familiars afectats del DomusVi preparen ja les denúncies per la via civil.

Toni Francés reconeix que la situació és preocupant. A la residència Mariola la Asunción, els casos positius entre majors ascendeixen a 38, i ja han perdut 10 residents. A l'Emilio Sala els positius són 34. Per altra banda, els familiars del DomusVi ja ultimen la denúncia civil, i descarten la via penal per no allargar el procés massa en el temps i per tindre respostes als seus dubtes com més prompte millor.

La situació a les residències de majors d'Alcoi empitjora, i estem molt pendents de l'evolució dels brots detectats a Mariola la Asunción, al Preventori; i a la residència Emilio Sala, al centre de la ciutat. L'alcalde d'Alcoi ha oferit aquest 21 de desembre xifres concretes dels dos centres, i reconeix que la situació "és preocupant". Així, al Preventori els casos positius entre residents són ja 38, en increment respecte la passada setmana. Entre el personal no s'han detectat més positius i continuen sent 17. Però la xifra de morts sí que creix i ja són 10 els majors amb coronavirus que han faltat. Pel que fa a l'Emilio Sala, també hi ha un brot amb 34 majors positius, 4 d'ells en estat greu. Entre el personal s'han detectat 18 casos positius.

Per altra banda, els familiars afectats per la virulència de la pandèmia al DomusVI en la primera onada a la primavera ja ultimen les denúncies, que seran per la via Civil. Són, en principi, 21 famílies les que presentaran denuncies individuals pels seus casos. Recordem que a la residència vam morir més de 70 persones en poc més de mes i mig, d'elles, vora 50 amb test positiu de coronavirus. Des de la plataforma d'afectats han explicat ARAMULTIMÈDIA que opten per la via civil perquè els processos penals s'allarguen molt en el temps, i ells no volen allargar aquest mal somni. Saben que renuncien a una possible condemna de presó, però expliquen que no els interessa enviar a ningú a presó sinó saber què ha passat i que un jutge constate, si així ho estima, que hi ha hagut negligència en la gestió sanitària a la residència.