El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aprovada per unanimitat l'adhesió d'Alcoi al Districte Digital

Emplaçament del futur parc tecnològic de Rodes, que estarà vinculat al Districte Digital.

L'aprovació s'ha dut a terme durant el plenari municipal d'aquest 3 de gener.

La corporació municipal ha aprovat per unanimitat el protocol perquè Alcoi s'adherisca al Projecte Districte Digital Comunitat Valenciana. Es tracta d'una iniciativa amb vocació d'atraure inversions en matèria tecnològica a Alcoi, i per a la qual soles falta la rubrica amb la signatura de la Generalitat.

Des de l'Ajuntament informen que Alcoi s'adherirà com a entitat col·laboradora per a sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i en tota l'àrea d'influència. L'alcalde Toni Francés ha destacat que "Districte digital és un projecte d'atracció de talent, de transformació del teixit productiu del nostre territori que ha començat a Alacant" i que permetrà "atraure empreses i activitat econòmica a la ciutat d'Alcoi".

Els plans del consistori contemplen que el centre tecnològic de l'illa de Rodes forme part del projecte, tot amb la intenció d'acollir serveis de digitalització i empreses de base tecnològica. Aquesta declaració d'intencions no ha impedit al líder dels populars, Quique Ruiz, fer menció durant el plenari a què el protocol "no fa ni una menció a Rodes" ni tampoc a les inversions que comportarà el projecte, i és que com ha apuntat Ruiz al·ludint al text del protocol, "l'acord no suposarà obligacions econòmiques per a cap de les dues parts".

L'alcalde Toni Francés ha lamentat la intervenció del popular, acusant-lo de "confondre a la ciutadania", i ha justificat l'acord assegurant que "la Generalitat Valenciana ha fixat Alcoi com una àrea prioritària d'innovació, com una ciutat referent" i que per tant "no és una casualitat que siguem de les primeres subseus de Districte Digital".