El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps
español Este contenido sólo está disponible en valenciano

L'Ajuntament de Muro fa públic el seu projecte per ampliar el parc del Batà

El projecte suposa una remodelació completa del parc actual, i la seua ampliació amb la reconversió del solar adjacent.
 

Es preveu la reubicació del mural d'escriptors valencians a un lloc on siga visible des de tot el parc. Et facilitem l'enllaç del dossier elaborat pel consistori i on es detallen els usos o els materials a utilitzar.

És un dels projectes estrella de l'actual govern municipal: l'ampliació i millora del parc del Batà. La idea és fer un gran parc de 4.700 metres quadrats, i urbanitzar el carrer del Batà amb 1.500 metres quadrats en una zona d'espai prioritari per als vianants.

L'estudi d'arquitectura Bipolaire ha redactat el projecte de manera coordinada amb l'ajuntament per tal d'aconseguir un "espai més funcional, sostenible i adaptat a les necessitats de les persones". I ara s'ha preparat este dossier informatiu perquè el puga vore tota la ciutadania murera i ser coneixedora del projecte.

En el dossier es poden vore els diferents usos previstos, amb un recorregut per a vianants, zones de jocs infantils, un edifici de cafetera i banys públics o un escenari. També s'especifica els materials que s'utilitzaran, com en el cas de la vegetació que vol "recuperar el paisatge típic de la ribera de l'antiga xopera", i per això s'utilitzarà un catàleg d'espècies que prenga com a referència les espècies del territori.

També es concreta l'espai on es reubicaran els murals artístics en homenatge als escriptors valencians, molt estimat pels murers, però que impedeixen l'ampliació del parc. L'Ajuntament va fer una enquesta fa dos anys per vore què volia el veïnat, i en el projecte finalment es preveu la recol·locació del mur en una altra zona del parc, des d'on serà visible des de cada punt de la zona. Estarà paral·lel al recorregut per a vianants, que durà el nom de 'recorregut cultural'.