El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Camilo Sesto dóna el seu llegat a la ciutat d'Alcoi

D'ací a desembre es farà l'inventari de tot el llegat de l'artista, i amb el resultat es determinarà la ubicació del futur museu de Camilo Sesto. 


"El museu és el millor tribut que la ciutat pot fer a l'artista" diu l'alcalde Toni Francés, "que serà lloc de trobada dels milions de seguidors que té a tot el món".
 

El botafumeiro de Jesucristo Superstar, vestuari de les portades de discos, guitarres i instruments amb els quals componia, i fins i tot l'últim premi Ondas que ha rebut aquest mateix mes d'octubre. Camilo Sesto, en el seu testament, dóna part de les seues pertinences artístiques i personals al futur museu del cantant que es farà a Alcoi.

"Camillo Sesto ha tingut sempre present la seua ciutat i ha fet gala d'alcoiana. També en les seues últimes voluntats ha tingut present la ciutat d'Alcoi". Així ho ha dit l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, quan ha anunciat que s'ha constituït un llegat amb part de les pertinences artístiques i personals de Camilo Sesto. Francés explica que és un llegat obert, ja que es poden incloure més coses com els homenatges que reba pòstum. És el cas del premi Ondas que ha rebut aquest mateix més d'octubre i que forma part del llegat.

"Ha sigut molt generós amb la ciutat d'Alcoi" assegura el regidor de cultura, Raül Llopis, qui detalla que entre les pertinences estan els discs de Platí i Or que ha guanyat, partitures, vestimenta, els instruments amb els quals componia cançons, i fins i tot importants peces d'attrezzo com el Botafumeiro que es va utilitzar en les representacions de Jesucristo Superstar.

En els pròxims mesos es farà inventari de totes les peces, i amb el resultat s'estudiarà la ubicació ideal per al museu, sense descartar un de nova construcció. "El museu és el millor tribut que la ciutat pot fer a l'artista" diu l'alcalde, "que serà lloc de trobada dels milions de seguidors que té a tot el món".
 

Últim adéu al cantant

Des del consistori recorden que el pròxim 24 d'octubre les cendres estaran al saló plenari d'Alcoi, perquè tots els ciutadans puguen acomiadar-se. Estarà d'11 a 20 hores en horari ininterromput. Respecte a la destinació final de les cendres, l'alcalde diu que la intenció del consistori és que es queden a la ciutat d'Alcoi, qüestió que encara està per tancar amb la família del cantant.