El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Carlos Merchán concentrarà tota la festa en un cartell anunciador

El pintor i escriptor Carlos Merchán és la persona triada per a fer el cartell de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi 2019.

El xarro Carlos Merchán és pintor i escriptor. Va nàixer a Salamanca l'any 1962, on es va llicenciar en Belles Arts i va rebre formació com a docent per a traslladar els seus coneiximents a l'aula.

Com passa en molts casos, Alcoi el va atraure fins al punt d'instal·lar-se ací, on ha desenvolupat gran part de la seua vida artística. Ha participat en una vintena d'exposicions, tant individuals com col·lectives, no sols en les nostres comarques, sinó també en València, la Corunya o Salamanca, la seua terra natal. ARAMULTIMÈDIA ha parlat en ell en alguna ocasió, com per exemple en l'exposició del 2016, "La posada de las almas", a la Sala d'Exposicions de Mutua Levante. Actualment Merchán és articulista i il·lustrador en el periòdic El Nostre Ciutat, i professor de dibuix a les aules de la tercera edat.


No és el primer cartell al qual s'enfronta aquest il·lustrador, ja que ja ha sigut responsable del cartell de la Penya del Bon Humor, o de la festa de la patrona d'Alcoi la Verge dels Lliris. Ara serà el responsable de concretar en tan sols un llenç tota la força de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi.

Com també passa amb la direcció de l'Himne de Festes, triar la persona que farà el cartell és una decisió personal del regidor de festes. Raül Llopis diu de Carlos Merchán que "tot i haver nascut a Salamanca, està totalment integrat en la societat alcoiana, ja que fa molts anys que viu a la nostra ciutat formant part de moltes iniciatives culturals. Merchan és, com moltes altres persones que viuen a Alcoi, exemple d'eixa gent que s'ha instal·lat a la ciutat no només físicament sinó també des de l'estima i amor a aquesta societat, compartint la seua idiosincràsia, i participant de la mateixa amb més interés, ímpetu i il·lusió que ningú. Amb una trajectòria professional consolidada i un treball i predisposició personal total per ajudar, participar i projectar les arts plàstiques alcoianes, pensem que Merchán és també un molt merescut autor del cartell".

Així, ja s'han desvelat dos dels noms més importants de les festes del 2019, i que enguany suposen quilòmetres: una alcoiana que viu a Mèxic, i un salmantí atret per Alcoi. Els noms s'han donat a conéixer just l'endemà de la presentació oficial dels càrrecs i la presentació de Sant Jordiet. Recordeu que estem en alerta, i que s'aguantarà fins dissabte per a prendre una decisió sobre la possible suspensió d'actes festius del Mig Any fester.