El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mantenim altes xifres amb 101 positius a les comarques i 3 morts a Alcoi

Ací sabem superar camins angostos.

Segons l'actualització de xifres oficials per part de Sanitat aquest 22 de desembre, el Departament de salut d'Alcoi té 3.239 casos detectats, 345 en l'última quinzena. Sumem 3 morts, i ja hem perdut 165 persones. Alcoi ha superat el centenar de morts.

Incrementem la Incidència Acumulada, i el nostre departament puja a 255 casos per cada 100.000 habitants, de nou en Risc Molt Alt. Sanitat ha referit fins a 6 brots a Alcoi en els últims tres dies, i la capital de l'alcoià també suma les 3 noves morts d'aquesta actualització.

Entrem a la setmana de Nadal amb una incidència acumulada molt perillosa, per damunt d'eixe límit de 250 casos per cada 100.000 habitants que marca el Risc Molt Alt. Les comarques han sumat 101 nous contagis en el cap de setmana, i la situació al nostre voltant no és millor perquè tan sols el departament de Torrevella, amb 30 casos, ha sumat menys d'un centenar. Alacant, Dénia, Elda i Elx estan al voltant dels 200 nous casos, i a Xàtiva-Ontinyent han sumat més de 350 nous positius.

La meitat dels nous contagis els suma Alcoi, amb 56 nous casos. En els últims tres dies Sanitat ha confirmat 6 brots a la ciutat, un d'ells educatiu amb 5 casos, i altre laboral amb 7 casos. Els altres 4 brots són d'origen social i sumen en total 22 casos. També Alcoi suma les tres noves morts del departament, que probablement corresponen a les residències de majors, on la situació és preocupant, i que suposa que la ciutat haja superat el centenar de morts amb 102 pèrdues. Recordem que l'Ajuntament ha suspés activitats municipals i ha tancat els espais esportius. Alcoi presenta ara per ara una Incidència Acumulada de 362 casos per cada 100.000 habitants.

L'altre municipi que presenta increments elevats és Castalla, amb 14 nous casos i una Incidència Acumulada de 459 casos per 100.000 habitants. La resta de municipis de les comarques registren increments menys elevats: Ibi suma 9 casos, Onil 7, Cocentaina 6, Muro 4, Benilloba 3 i Banyeres 2.