El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Citrus" guanya també el tercer premi del V Concurs Start UPV - Campus d’Alcoi

L'alumna del Campus d'Alcoi ha sigut guardonada amb dos premis per la seua idea de negoci per crear un món més sostenible.

El projecte de Karina Santamaría que proposa la reutilització dels residus orgànics de la taronja per a productes de neteja o productes cosmètics també ha tingut una menció en el V Concurs Start UPV - Campus d’Alcoi.

La setmana passada ja parlàvem de Karina Santamaría i de Citrus, quan l’alumna del Campus de la UPV va arreplegar el premi de la a Millor Projecte Empresarial del IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Citrus és una proposta basada en una refineria de segona generació que mitjançant una sèrie de processos aconsegueix que la pell de taronja es convertisca en un nou producte. Segons explica Santamaría la major eixida que tindria aquesta segona vida de la taronja seria per a productes cosmètics, d’higiene o de neteja. 

A més, la idea de distribució d’aquests productes seguiria un model de dispensació del producte a granel, possibilitant la reutilització d’envasos i deixar darrere el packaging individual que tants residus genera. Sense dubte, Citrus, està comprés amb el medi ambient, però no és l’únic el projecte també té "el compromís amb societat gràcies a la creació de llocs de treball i el compliment d'alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”

La idea va nàixer dins de l’assignatura “Estratègia d’Operacions” del MBA que l’alumna cursa al Campus d’Alcoi de la UPV. Santamaría agraeix l’assessorament rebut des d'IDEAS UPV "Em van ajudar des del primer moment plantejant les bases del meu projecte per poder dur-lo a la realitat".