El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ciutadans Muro reclama més efectius per a la Policia Local

Consideren que "la falta d'efectius de la Policia Local pot comprometre la seguretat del municipi" i asseguren que l'Ajuntament no valora la "penúria i perillositat del treball policial" al municipi.

Des de Ciutadans Muro es mostren preocupats per la situació de la Policia Local, després que el col·lectiu s'haja queixat per la falta d'efectius, sobretot per a cobrir els torns nocturns. El coordinador de Ciutadans, Antonio García Morillas, es pregunta "fins a quin punt pot afectar la seguretat d'aquesta població".

García Morillas considera que un municipi de més de 9.000 habitants com Muro necessita més efectius. Explica que, segons la informació de la qual disposen, Muro compta amb 11 agents en roda i 2 més en reducció de jornada "els quals han de garantir un servei de 24 hores set dies a la setmana". Amb aquestes xifres, Morillas diu que s'han donat situacions com que "el dia 24 de desembre el poble va estar sense vigilància durant el torn de nit, una situació insòlita en la història de la Policia Local de Muro, A més, cada vegada és més freqüent que un agent es quede només de servei i que no hi haja patrulla de Guàrdia Civil ni a Muro ni a Cocentaina per a atendre els requeriments de seguretat ciutadana".

Des de Ciutadans expliquen que els agents de la policia treballen en torns rotatius de matí, vesprada i nit, de 8 hores i mitja cadascun. Fan sèries de 8 dies de treball seguits i 6 de descans. Però en els efectius actuals, segons García Morilla, açò no es pot complir i "es van donar situacions com que un agent treballara en el torn de nit més de 100 jornades seguides, sense percebre cap mena de compensació, ni en temps ni en diners, amb els problemes tant físics i psicològics que això comporta".
Per últim, el coordinador de Ciutadans assegura que "en els últims cinc mesos hi ha hagut 3 baixes per accidents laborals, més una baixa psicològica, la qual cosa demostra la penúria i perillositat del treball policial i que aquest Ajuntament es nega a valorar", i reclama al consistori murer que faça tots els possibles per incrementar la plantilla d'agents a la Policia Local de Muro.