El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la instal·lació de l'antena de telefonia al Baradello

Es preveu que en aproximadament un mes l'antena estiga finalitzada i puga entrar en servei, complint amb una de les reivindicacions més antigues de la zona. Això si, el calendari pot vore's ajornat per imprevistos o les condicions climàtiques, perquè s'espera pluja els pròxims dies.

L'estructura que acollirà l'antena de telefonia del Baradello ha començat a prendre forma. Una quadrilla de treballadors, amb una grua i una excavadora, han començat aquest 12 de novembre amb els treballs per a instal·lar l'antena, que tindrà una alçada de 30 metres. Una vegada començada la instal·lació, el calendari preveu que en un mes estiga plantada i entre en servei. Tot i això, segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, aquest calendari és provisional perquè tant l'oratge (es preveu pluja per als pròxims dies), com altres imprevistos, poden endarrerir la data final. Però això sí, la instal·lació ja ha començat i el Baradello, Montesol i El Sargento disposaran de cobertura pròximament.

Els operaris treballen en l'estructura, que tindrà fins a 30 metres d'alçada /AM

La instal·lació de l'antena es fa en tres fases diferents. Primer cal plantar l'estructura, que és la part que ja ha començat; i fer el forat per a plantar-la. Aquest procés està supervisat pel Museu Arqueològic d'Alcoi. Després cal delimitar la zona amb tanques per seguretat, i electrificar l'estructura. Finalment s'instal·len les antenes dalt de tot, i s'activa el servei. La torre està ubicada dins dels terrenys del Castell de Barxell, i tindrà una alçada de 30 metres, similar a un edifici de 10 altures.

Els obrers han començat a les 9 del matí, i al final del matí ja es veia la forma de l'estructura /AM

L'Ajuntament estima que a l'estiu, i entre les tres urbanitzacions d'El Baradello, El Sargento i Montesol, viuen entre 3.000 i 4.000 persones, que ara per ara no disposen de cobertura. Un problema a més que complica determinats treballs, com els d'emergència, per la impossibilitat de connectar.

L'antena, que suposa una inversió de 60.000 euros, es va anunciar per a començament de l'any, però no ha sigut fins al mes d'octubre quan s'ha aprovat per Junta de Govern. Ara Telefònica comença amb els treballs i esperem que els veïns de les urbanitzacions de l'oest d'Alcoi acaben l'any amb cobertura mòbil.