El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Llum verda a l'antena telefònica del Baradello

Imatge del Castell de Barxell, prop del lloc on s'instal·larà l'antena

Telefònica encara no ha confirmat la data d'inici de les obres, encara que es té constància que l'empresa disposa de tot el material de l'actuació i la negociació del lloguer del solar on instal·lar l'antena es troba molt avançada.

L'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat en junta de govern la llicència d'obres perquè la companyia Telefònica dote de cobertura mòbil a les urbanitzacions del Baradello, Sargento i Barxell.

L'antena que donarà servei de telefonia s'instal·larà a l'altura de la Partida de Barxell, encara que l'empresa està contemplant també la possibilitat d'instal·lar un repetidor en Montesol per tal de cobrir alguns punts on podria no arribar el servei.

Tal com ha assegurat el regidor de Territori, Manolo Gomicia, l'empresa encara no ha confirmat la data d'inici de les obres, encara que es té constància que Telefònica disposa de tot el material de l'obra i la negociació del lloguer del solar on instal·lar l'antena ja es troba molt avançada.

Al tractar-se d'una actuació particular de l'empresa, l'Ajuntament s'ha limitat a facilitar la gestió, negociant amb l'empresa i dotant-la de la llicència necessària. El projecte, segons les estimacions fetes fa un any pel director autonòmic de Telefònica, José Manuel Plaza, tindran un valor aproximat de 60.000 €.

Respecte als retards denunciats per alguns grups de l'oposició, Gomicia reconeix que el projecte estava condicionat a l'autorització que havia de concedir la Conselleria de Medi Ambient. Tanmateix, considera el regidor que els terminis "han transcorregut més ràpidament del normal". Després que la Conselleria rebera el projecte de Telefònica al passat mes de juny, han passat vora quatre mesos per tal que es done la llicència, un termini que segons Gomicia "s'haguera pogut prolongar fins als dos anys".