El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comerç trau una nova tanda d'ajudes per obrir negocis al centre

Hi ha dos tipus d'ajudes: a la rehabilitació o millora, amb el 70 per cent de les obres subvencionades o fins a un màxim de 10.000 euros; i als nous negocis, amb una ajuda de 3.000 euros.

La regidora Vanessa Moltó agraeix als 45 comerciants que han sol·licitat l'ajuda en les anteriors dos edicions: "Eixes 45 ajudes tenen nom i cognoms, negocis que han donat vida a la nostra ciutat, persones que amb el seu treball han ajudat a millorar el centre històric d'Alcoi".

La regidoria de comerç trau una nova edició de les ajudes per a fomentar els negocis al centre de la ciutat. S'han publicat en el Butlletí Oficial de la Província, i preveu dos tipus de subvencions. Per una banda hi ha ajudes per a reformes i millores en comerços ja establits, i on es pot subvencionar fins al 70 per cent de les obres o fins a un màxim de 10.000 euros. I per altra banda, estan les ajudes per a nova creació o trasllat d'un negoci al centre, i on es pot accedir a fins a 3.000 euros.

Les ajudes s'emmarquen a la zona que el consistori alcoià ha marcat com àrea prioritària per a actuar, i que engloba 12 hectàrees des del carrer de l'Escola fins a Sant Mateu, i des de Sant Nicolau a Roger de Llúria. Hi ha de termini per a sol·licitar-les fins al 15 d'octubre. Des del consistori recorden que es valora especialment que siguen negocis relacionats amb l'artesania.

 

Tercera edició de les ajudes


En l'any 2017 es donaren 5 ajudes per a rehabilitar locals i 11 per a obrir negocis. En l'any 2018 foren 11 per a rehabilitació i 18 per a la posada en marxa. La regidora Vanessa Moltó diu que enguany "esperem rebre més demandes perquè encara veiem possibilitats de creixement, però, no vull oblidar-me tampoc d'agrair a tots els que han participat aquests dos primers anys. Eixes 45 ajudes tenen nom i cognoms, negocis que han donat vida a la nostra ciutat, persones que amb el seu treball han ajudat a millorar el centre històric d'Alcoi".