El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís de l'Ajuntament per a lluitar contra l'enverinament de gossos

Plenari municipal del 3 de gener.

El grup municipal Podem Alcoi s'ha encarregat de portar la qüestió a la sessió plenària, mitjançant un prec acceptat pel govern local.

Persones properes a col·lectius animalistes s'han deixat veure en el ple. 

La mort per enverinament de dos gossos el passat mes de desembre en Alcoi ha fet saltar totes les alarmes. El tema ha sigut tractat en el plenari municipal d'aquest 3 de gener, on el govern s'ha compromés a extremar les mesures per a lluitar contra futurs casos d'enverinament.

El grup municipal Podem Alcoi s'ha encarregat de portar la qüestió a la sessió plenària, mitjançant un prec que ha sigut acceptat pel govern local. El portaveu dels morats, Cristian Santiago, ha considerat "insuficients" les actuacions fetes fins al moment per a prevenir l'enverinament de gossos, que ja van tenir lloc en Alcoi en 2018, i que s'han repetit a finals de 2019.

Santiago ha demanat al govern que es revise el protocol d'actuació a través del Consell de protecció animal, sol·licitant a més que s'inste a l'administració autonòmica a què cedisca un gos ensinistrat que ajude a identificar el verí que puga apareixer dipositat en parcs o carrers.

El regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, ha afirmat que es valoraran les peticions de Podem, alhora que ha fet una crida a la ciutadana perquè denuncie qualsevol activitat sospitosa en aquest sentit. Reig també ha recordat les mesures preses recentment pel consistori, com l'elaboració d'un fullet informatiu a repartir entre la ciutadania, on s'especifique la forma d'actuar en cas que l'animal patisca un enverinament, o si s'identifiquen substàncies o comportaments de persones estranys.