El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís i Guanyar Alcoi demanen la Conselleria que s'informe amb detall dels casos de #covid19 d'Alcoi

Ivorra i Obiol/AM
  • Pensen que una informació que no siga òptima podria incrementar la intranquil·litat entre la gent i, el que és pitjor, alimentar la rumorologia i donar peu a fake news i a especulacions que poden fer molt de mal a la societat.
  • No entenen per què en altres autonomies es donen les xifres poble a o poble i en el cas de la valenciana només es parla de províncies.

Els dos partits polítics d'Alcoi no entenen per què des de Conselleria de Sanitat no s'informa dels casos d'Alcoi i només es concentren en la província d'Alacant. Opinen que no informar amb cura i claredat pot derivar en bulos, notícies falses i en definitiva, en generar més incertesa.

Sandra Obiol (Guanyar) i Màrius Ivorra (Compromís) s'han adreçat al govern local del PSOE perquè li transmeten la Conselleria de Sanitat la inquietud que el poble d'Alcoi sent arran de les 16 morts -de moment- confirmades en l'hospital d'ancians d'Oliver. 

Els dos partits pensen que la informació hauria de ser més detallada i desglossada: per sexe, edat i poble a poble dins de l'àrea de Salut d'Alcoi, i que no només es donen dades generals de la província d'Alacant. Ivorra destaca que "a la roda de premsa d'aquest diumenge de la consellera, Ana Barceló, ha fet públic que el 95% dels morts a la província eren d’Alcoi i concretament de la Residència Domus VI, cosa per la qual des de Compromís exigim la màxima transparència i que s’informe amb claredat als familiars dels residents i a tota la ciutat".

Evitar bulos i notícies falses

Sandra Obiol (Guanyar Alcoi), insisteix en la idea que “hi ha una lògica preocupació entre la ciutadania pel que puga estar passant a la seua localitat, i una informació que no siga òptima podria incrementar la intranquil·litat entre la gent i, el que és pitjor, alimentar la rumorologia i donar peu a fake news i a especulacions que poden fer molt de mal a la societat”.

Els dos partits conclouen afirmant que demanen allò que creiem que seria més adequat en una situació com l’actual. "Som totalment conscients de l’esforç que s’està fent des de Conselleria, com coneixem molt bé també la gran feina que estan fent tots els tècnics de l’Ajuntament en aquests moments. L’únic que trobem a faltar és la informació que sí que tenen ciutadans d’altres regions que, malauradament, també s’estan veient afectades per aquesta greu pandèmia”, conclouen les seues notes de premsa.