El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat reconeix 16 morts a l'hospital d'Oliver

L'Hospital d'Oliver /AM
  • Els serveix funeraris d'Alcoi treballen amb dificultat per la complexitat dels soterrars

Situació dramàtica la que viuen els ancians que resideixen a l'hospital d'Oliver i els seus familiars. 16 són les persones que han faltat fins ara, ja que Conselleria ha confirmat que el 40% dels 40 morts de la província, són d'aquest centre.

No teníem fins a aquest diumenge cap confirmació oficial de persones mortes a Oliver. Evidentment, Alcoi és conscient de la greu situació i de l'existència d'un gran nombre d'ancians que, tristament, han perdut la vida a causa del coronavirus.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat aquest diumenge que el 40% dels morts en tota la província d'Alacant són els de l'Hospital d'Oliver, el que condueix a la xifra de 16 víctimes mortals. Una altra dada que aporta la conselleria pel que fa a les morts en residències d'ancians és que en tota la Comunitat han faltat 23 persones majors, mentre que són 93 els interns infectats per Coronavirus. 

Barceló també ha parlat en la compareixença d'aquest diumenge del seguiment diari a totes les residències de majors -"tinguen o no casos positius de coronavirus"- que s'està realitzant des dels comités constituïts per a aquest fi en els diferents departaments de salut: "Aquesta vigilància se suma a les inspeccions que es realitzaran per part de tots els inspectors desplegats per tot el territori, per a assegurar el compliment de les normes de riscos laborals i de les recomanacions fetes des de Salut Pública".

El passat 20 de març es va confirmar que a Oliver hi havia 72 ancians amb símptomes i 15 treballadors sanitaris també afectats. Una bona dada, a Alacant hi ha 10 persones donades d'alta.

Funeràries saturades

Fonts consultades per ARAMULTIMÈDIA parlen de delicada situació en les empreses funeràries que treballen en Alcoi. El nombre de persones que han faltat és elevat i les mesures de seguretat que s'han de complir fan encara més complicats i més lents tots els processos.