El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís i PSOE acorden una gerència compartida per desbloquejar la situació de la Mancomunitat

Actuals representants de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat.

El pròxim plenari de la Mancomunitat tindrà lloc el dilluns 21 d'octubre, on s'intentarà rubricar l'acord entre els representants de Compromís i Partit Socialista.

Els representants de Compromís i Partit Socialista a la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat han arribat a un principi d'acord per a desbloquejar la situació de l'ens supramunicipal. La gerència (un dels punts de discrepància entre ambdues formacions) serà ara compartida per l'anterior gerent de l'ens, Arnaldo Dueñas, i la regidora contestana Maria Eugenia Miguel Anduix, candidata dels socialistes.

Recordem que l'ens supramunicipal havia ajornat la celebració dels dos últims plenaris, després de l'absència dels representants de Compromís "en signe de protesta per com s'estan fent les coses" per la majoria socialista a la Mancomunitat. Aquesta és la lectura que feia l'alcalde d'Agres, Josep Manel Francés, després que s'ajornara el primer dels dos plenaris.

La sessió tindrà lloc finalment el dilluns 21 d'octubre, on quedaran definides totes les competències dels components de l'organisme. Fruit d'aquest principi d'acord, Dueñas i Anduix compartiran la gerència, amb una remuneració a mitja jornada per a tots dos. Açò se suma a la creació d'unes delegacions que Compromís espera que puguen recaure sobre Josep Sempere, vicepresident segon de l'ens i alcalde de Banyeres. Aquestes delegacions responen a les àrees de promoció econòmica i desenvolupament del polígon mancomunat, així com la pròpia de serveis supramunicipals.

Compromís Alcoi ha fet públic aquest principi d'acord a través d'un comunicat, incidint en el "gran malestar" dels representants de la formació pel que entenien com una "falta de projecte i idees del PSOE". Després del plenari d'aquest 21 d'octubre se sabrà si es ratifica finalment aquest acord.