El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 'plantó' de Compromís ajorna la designació de la nova gerent en la Mancomunitat

Plenari de constitució de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat per a la present legislatura.

Part de la discrepància radica en la proposta de dotació d'un sou a la gerent, que s'hauria de sumar al que ja percep el nou president de l'ens, un càrrec que tradicionalment no ha sigut remunerat.

Els representants de Compromís a la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat han evidenciat la seua disconformitat amb la direcció de l'ens supracomarcal no assistint al plenari on anava a designar-se a Maria Eugenia Anduix, regidora socialista de Cocentaina, com a nova gerent. L'absència dels 4 Ajuntaments de Compromís (Banyeres, Gaianes, Alcosser de Planes i Agres), sumada a la d'altres localitats socialistes (aquestes per diferents motius), ha suspés per falta de quòrum l'encontre que s'havia de celebrar aquest 1 d'octubre a l'Ajuntament d'Alcoi.

Josep Manel Francés, alcalde d'Agres per Compromís, confirma que no es van presentar "en signe de protesta per com s'estan fent les coses" en l'ens. Aquesta discrepància ha cristal·litzat en el moment de la designació del nou gerent, càrrec per al qual des de Compromís proposen a Arnaldo Dueñas, alcalde de l'Orxa la legislatura passada i que durant l'últim any ja va exercir com a gerent de la Mancomunitat. "Arnaldo va demostrar que amb mitja jornada es pot tirar endavant amb la gerència", assenyala Francés, qui posa en dubte així la necessitat d'atorgar un sou a jornada completa a la candidata que postulaven els socialistes. Aquest sou s'hauria de sumar al que ja percep el recentment escollit president de la Mancomunitat, l'alcalde de Gorga Blas Calbo, i que segons recorda Francés "és un càrrec que mai ha estat remunerat".

L'estratègia de Compromís es va veure reforçada per l'absència d'alguns dirigents socialistes comarcals amb representació a la 'Manco', una absència que segons l'alcalde d'Agres "permet llegir entre línies un cert malestar entre els Ajuntaments del PSOE". Un d'aquests Ajuntaments que no ha acudit al plenari d'aquest dilluns és el de l'Alqueria d'Asnar, des d'on ja han sorgit discrepàncies en l'elecció del representant socialista de les nostres comarques per a la Diputació d'Alacant. L'alcalde alquerier, Jaume Pascual, descarta categòricament qualsevol mena de conformitat amb la protesta de Compromís, i recorda que ja havia comunicat la seua absència al plenari per motius personals.

ARAMULTIMÈDIA també s'ha posat en contacte amb el president de la Mancomunitat i amb la candidata a la gerència, Maria Eugenia Anduix, que han declinat valorar el 'plantó' de Compromís i estan a l'espera de la celebració del pròxim plenari, que podria tenir lloc la pròxima setmana.

A pesar d'aquest conat de crisi, Josep Manel Francés reitera la idoneïtat de l'ens supracomarcal, sobretot per a municipis de menor població com el que ell governa: "Hem de seguir potenciant la Mancomunitat, dotant-la de més recursos perquè puguem tirar endavant polítiques que si no fora de manera mancomunada no podríem abastir". No obstant això, demana accions sobre algunes iniciatives mancomunades, com ara el pla de dinamització turística, que per a parer seu "ha sigut un rotund fracàs i que s'ha de replantejar profundament".