El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís rebutja la pròrroga d'autobusos perquè el govern no ha modificat la part econòmica "que perjudica els alcoians i alcoianes"

El portaveu de Compromís, Màrius Ivorra

Des de Compromís Alcoi consideren que el govern ha tingut temps necessari per a fer modificacions al contracte d'autobusos i aconseguir millores econòmiques o de respecte al medi ambient, i no ho ha fet. Per això han votat en contra de la pròrroga. 

El portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra, considera que amb aquesta pròrroga el govern mostra que "no creu realment en una transició ecològica", perquè manté una flota d'autobusos d'edat elevada i que contaminen molt. També lamenta que no s'hagen fet modificacions per a millorar les condicions econòmiques.

A continuació, la valoració íntegra de Compromís Alcoi sobre l'aprovació d'una pròrroga. Pots consultar ací també l'opinió de Guanyar Alcoi, l'altre partit que ha votat en contra de la pròrroga. I ací la del Partit Popular, que s'ha abstingut tot i que ha mostrat la seua disconformitat.

 

 

Compromís Alcoi vota en contra de la pròrroga del bus

 

Els socialistes modifiquen la duració de la pròrroga però «obliden» modificar la part econòmica que perjudica als alcoians i alcoianes.

Al ple d’aquest matí, Compromís ha votat en contra de la pròrroga del contracte del transport públic. Segons el portaveu “el suport a les polítiques del govern local no pot ser un xec en blanc, estem davant un contracte que fa molt de temps sabíem que necessitava una modificació. Hem demanat reunions en diverses ocasions per poder treballar conjuntament i evitar aquesta situació, però el govern l’ha deixada de banda i el temps se’ns ha vingut damunt i tornem a escoltar que la culpa de la manca de temps la té la COVID-19”.

Una de les qüestions que s’ha abordat al plenari de hui, ha estat la impossibilitat de modificar el contracte. Segons Toni Francés, el contracte no es podia modificar en cap punt, simplement s’estava votant una pròrroga d’un any, tot i que al contracte original la pròrroga era de 10 anys. Ivorra ha reclamat es modificara la fórmula que perjudica molt greument les arques municipals. «Aleshores, sí que podem modificar algunes coses del contracte però, altres no? Modifiquem allò que ens convé, o sols el que convé a l’empresa concessionària?» indicava Ivorra.

Per altra banda, per a la formació valencianista aquesta és una nova prova que el govern socialista no creu realment en una transició ecològica, ja que “estem ‘peatonalitzant’ barris, llevant cotxes dels nostres carrers i al mateix temps mantenim autocars molts antics que contaminen molt, són molt grans, i que la mateixa empresa a qualificat de perillós. Ja fa temps que plantejàrem la possibilitat d’anar rellevant gradualment les unitats que tenim per altres més menuts i elèctrics (recordem aquelles proves amb mitjans de comunicació d’autobusos elèctrics de la passada legislatura). Però, aquestes mesures han de vindre acompanyades d’altres supletòries com un bon servei de transport públic, amb bones rutes i freqüències, i bonificacions en l’ús de bicicles i vehicles de mobilitat personal”.