El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar Alcoi sobre la pròrroga del servei d'autobusos: "Esta gestió ens perjudica com a poble, tant econòmicament com respecte a la qualitat del servei"

Un moment de la intervenció de Pablo González en el plenari de l'Ajuntament

Des de Guanyar Alcoi no entenen per què partits com Podem, que aposten per la municipalització dels serveis, s'han abstingut en la votació, facilitant la pròrroga. Guanyar ha votat en contra perquè assegura que en els 20 anys de servei ni s'ha millorat la qualitat ni s'ha controlat la gestió. 


Guanyar i Compromís són els dos únics partits que han votat en contra la pròrroga per un any del servei d'autobusos. Guanyar Alcoi no comparteix ni la urgència ni la necessitat de prorrogar el servei. També diuen no entendre l'abstenció de Podem, amb qui comparteix l'aposta per la municipalització de serveis municipals com aquest. 

A continuació, la nota íntegra de Guanyar Alcoi sobre el plenari. Ací pots consultar també la reacció de Compromís Alcoi, i ací la dels Populars, que es van abstindre en la votació.

 

 

La nefasta gestió del PSOE obligarà a mantindre autobusos en mal estat prestant el servei

Pablo González: ”Avui hem assisit a un nou acte del teatre del govern de Toni Francés, un sainet en el que defensen que saben gestionar i la realitat tossudament els mostra que no, per a desgràcia dels alcoians.”

Avui, 20 de juliol de 2020, el govern de Toni Francés ha convocat un plenari extraordinari i urgent per a aprovar la pròrroga del contracte d'una empresa privada, TUASA, perquè continue gestionant el transport urbà a la nostra ciutat. Al parer de la plataforma municipalista és un despropòsit més del govern de Toni Francés, ja la mateixa urgència ho és, quan tots sabem fa ja 20 anys que este contracte caducava just en el moment que han convocat el plenari. Per a Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi, esta manera d'actuar és una falta de respecte més per a tots els alcoians i alcoianes: "vam rebre la documentació necessària el divendres passat, el 17 de juliol, a les 12:30?h. El regidor Jordi Martínez no va exposar en cap comissió informativa ni reunió la necessitat de fer esta prórroga. Ni tan sols ens va explicar en persona o per telèfon les raons, doncs ja es va ocupar de buscar a qui necessitava que s'abstinguera. Per descomptat no a nosaltres, amb el temps ja ha aprés que difícilment amb nosaltres se'ns pot convéncer d'admetre qualsevol cosa que vaja en contra del benestar de la nostra ciutat". Per a Guanyar Alcoi és una mostra més, de tantes i tantes, de que el govern de Toni Francés, tot i ser 21 persones, treballa només buscant com tapar amb parxes els problemes, no solucionant-los.

González que ha actuat com a portaveu de la plataforma en este plenari ha sigut clar en la seua defensa del vot en contra d'esta pròrroga. I es nega perquè no s'han complert objectius que defensava el mateix PSOE quan fa 20 anys es privatitzà el servei: ni ha millorat el servei, ni hi ha més control sobre l'empresa ni una gestió més eficient. Segons la informació que apareix a l'expedient del servei hi ha automòbils pagats però que no donen servei a la ciutat, no s'ha renovat la flota i per tant tenim un 70% dels cotxes totalment obsolets, amb els problemes de seguretat que això suposa, ni s'ha activat cap organisme de control democràtic sobre l'empresa.

González clou: "Des d'un punt de vista de beneficiar a la població d'Alcoi no podem entendre estes decisions. Primer perquè esta gestió ens perjudica com a poble, tant econòmicament com respecte a la qualitat del servei. Després perquè hem vist que en altres ocasions el govern de Toni Francés no ha tingut cap problema en pagar contractes caducats (com en la neteja dels edificis públics) ni en pagar serveis privats sense que hi haja un contracte pel mig (com la neteja del CCJ, de l'Escorxador, l'Explora, o el Refugi de Cervantes...). I sobretot no entenem com partits que defensen al seu discurs la gestió pública, com és el cas de Podem, accepten abstindre's perquè puga anar endavant esta pròrroga."