El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conclòs el problema judicial amb el pont de Serelles, l'Ajuntament reactiva l'adjudicació de les obres

El Tribunal Superior de Justícia ha admés el recurs de l'Ajuntament a la sentència que havia obligat a paralitzar el procés d'adjudicació.

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia que reactiva el procés d'adjudicació de les obres del pont de Serelles, paralitzades de manera cautelar fins que es resolguera un procés judicial en marxa.

Tot es va iniciar el 2018, quan un dels empresaris que optava a la redacció del projecte va denunciar el procés per, entre altres qüestions, considerar que l'adjudicat havia fet una baixada temerària del preu. Una primera sentència li va donar la raó al denunciant, però ara el Tribunal Superior de Justícia, i segons expliquen des de l'Ajuntament, ratifica "la solvència i dades en els quals es recolzen els informes tècnics emesos que donen fiabilitat a l'oferta adjudicatària. És a dir, considera que la baixa temerària està justificada tal com recullen els informes municipals i per tant no és motiu d'exclusió del licitador adjudicatari, tal com pretenia el recurrent".

L'Ajuntament diu que sentència del TSJ "revoca i anul·la la primera i a més imposa a l'empresa el pagament de les costes processals". Hi ha possibilitat de recurs davant el Tribunal Suprem, però la regidora d'urbanisme Lorena Zamorano assegura que "continuarem amb el procediment d'adjudicació de les obres, perquè els veïns no poden esperar més a tindre aquesta infraestructura tan necessària i perquè el desenvolupament de projectes d'aquesta ciutat no pot quedar supeditat a la voluntat de dilació d'un licitador, el contrari seria a hores d'ara una irresponsabilitat".

Projecte del pont de Serelles. Font: Ajuntament

Zamorano també recorda que "l'obra no suposarà cost a les arques municipals, ja que es realitzarà amb l'aval confiscat a Luxender que no es pot utilitzar per a res més que no siga la urbanització"