El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Parada l'adjudicació del pont de Serelles

Ubicació del pont de Serelles. Imatge facilitada pel PP

Des de l'Ajuntament asseguren que ho fan per "cautela" fins que els tribunals decidisquen sobre el seu recurs. Per la seua banda els populars alcoians consideren que ha sigut "negligent i irresponsable" iniciar el concurs d'obra "amb un projecte anul·lat pels tribunals".

L'Ajuntament ha paralitzat de moment l'adjudicació del pont de Serelles, a espera que el jutjat es pronuncie sobre el cas. Ara mateix s'està pendent del recurs que l'Ajuntament ha interposat a la sentència del 2018, on s'estima que la proposta acceptada és una baixa temerària, la qual cosa no havia afectat l'adjudicació que continuava endavant.

Ara el demandant, altra de les empreses que optava al projecte, ha reclamat com a mesura cautelar que se suspenga l'adjudicació de l'obra fins que es resolga tot. El consistori s'ha oposat, però mentre el jutjat es decideix, han parat "per cautela" l'adjudicació. La regidora Lorena Zamorano confia que al final es resolga tot a favor del consistori: "considerem, amb els informes tècnics de l'expedient, que s'ha seguit la legalitat del procediment", i recorda que açò són conseqüències "de la il·legalitat del projecte aprovat pel PP".

Però els populars alcoians consideren que mai s'hauria d'haver iniciat l'adjudicació si estava en tribunals. Per al portaveu popular Quique Ruiz és exemple d'una actuació "negligent, irresponsable i fins i tot temerària" per part del govern municipal; i no entén "la precipitació del Govern en adjudicar en contra de la Justícia una obra pendent d'executar des de fa anys". Ruiz assegura que el govern disposa del projecte des de l'any 2016, "si durant més de tres anys ha paralitzat la construcció d'aquest pont, el més lògic, tenint una sentència contrària, era esperar a convocar el concurs d'obra a saber quin projecte és el que ha de construir-se".