El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conferències, exposicions i projeccions per al Festival Animalcoi

Hi haurà sessions escolars i altres per adults, amb tallers i xarrades de tota classe Serà de l'11 al 14 de novembre en diferents espais d'Alcoi.

Alcoi acull de l'11 al 14 de novembre el festival Animalcoi, amb conferències, tallers i exposicions tot al voltant de l'animació, a més de projeccions de curtmetratges. Abans del festival ja es pot gaudir d'una mostra d'animació valenciana a la tercera planta del CADA d'Alcoi, i el pròxim 4 de novembre s'inaugurarà una altra exposició a la sala de la Fundación Mutua Levante.

A partir de l'1 de novembre es podrà consultar tota la programació en la web del festival, així com reservar seient en les activitats on cal controlar l'aforament. Però es preveu activitats per a tota la família, sessions de curtmetratges per a adults, o tallers molt divertits a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi.

La directora de l'EASD, Pilar Blasco, convida a tota la ciutadania a gaudir del festival i recorda que al centre aposten per la formació en animació, i que a més del cicle superior, enguany s'ha implantat la formació en Grau.

El festival també acollirà el lliurament presencial dels guardons dels premis Animalcoi, que es van atorgar el passat mes de novembre. La situació pandèmica va obligar a ajornar el festival, però van mantindre els premis per l'alta resposta de sol·licituds per a participar, més de 900. Així, es va fer tot un cap de setmana de projeccions amb 100 curtmetratges seleccionats i que es podien seguir des de casa. I es van atorgar quatre premis: el premi Caixa Ontinyent, obert a estudiants i amb una temàtica de drets socials; el premi Fundació Mutua Levante, obert a professionals i amb el tema 'confiança mútua'; el premi Grup Solitium, per a curts realitzats entre els anys 2016 i 2019; i el premi del públic.