El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Confirmada la mort d'una dona de 74 anys pel despreniment d'un edifici al centre

Recordem que es tracta del tercer edifici assolat en el Centre d'Alcoi en poc menys de tres dies. El primer fou al carrer Pintor Casanova el passat dilluns, l'endemà un altre al carrer Casablanca, i el tercer i últim aquest dimecres al carrer Sant Agustí.

S'han complert els pitjors presagis. Al voltant de les 13.30 h d'aquest dimecres s'ha confirmat la mort d'una dona de 74 anys, víctima del despreniment de l'immoble on vivia al carrer Sant Agustí.

L'ensulsiada ha afectat la part posterior dels números 8 i 10 del carrer Sant Agustí, al Centre d'Alcoi. La víctima mortal vivia en la tercera planta del número 8, edifici on habitaven altres dues persones que afortunadament no es trobaven a l'interior en el moment de l'incident. De fet, alguns dels veïns havien abandonat la casa moments abans de l'incident, després d'haver apreciat inestabilitats en l'estructura.

Durant la realització dels treballs de rescat s'han deixat veure familiars de la víctima, visiblement afectats en conéixer el desenvolupament infructuós del rescat. El primer indici que ha fet saltar l'alarma ha sigut sentir entre els enderrocs el telèfon mòbil d'aquesta veïna de 74 anys. Alguns dels presents -coneguts de la dona- asseguraven que mai eixia de casa sense la seua bossa de mà i el seu aparell mòbil.

Tot apunta al fet que la causa podria ser l'acumulació d'aigües pluvials que han caigut en Alcoi amb intensitat durant els darrers dies. No obstant això, fonts municipals asseguren que sobre l'immoble no s'havia obert cap expedient, i que complia amb l'ITE (inspecció tècnica d'edificis).

L'Ajuntament ha decidit desallotjar les finques del número 6 i 8 del carrer Sant Gregori així com
el solar posterior que s'utilitza com a aparcament. S'espera que al llarg d'aquest dimecres que procedisca a retirar totes les restes ocasionades pel despreniment, caigudes en un solar ubicat en la intersecció dels carrers Verge d'Agost i Ambaixador Irles. D'altra banda, la circulació als carrers Sant Gregori i Sant Agustí romandran tallada fins que l'autoritat local ho estime oportú. Tot indica que es realitzaran comprovacions en els immobles d'aquesta zona per saber si hi ha major risc de despreniments.