El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Conselleria licitarà de nou les obres del Bracal davant l'incompliment de l'actual constructora

Estat de les obres al Bracal a principis de gener del 2020.

Els dos processos de rescissió de contracte i nova licitació es tramitaran al mateix temps perquè s'allargue el menys possible. Tot i això, les obres no s'iniciaran de nou fins com a poc sis mesos.

Després de cinc mesos d'obres no s'ha avançat res, i des de conselleria asseguren que l'empresa demana canvis en el projecte que suposarien un important descens en la qualitat i la seguretat del nou col·legi. No estan disposats i aquest mateix dimecres 5 de febrer s'iniciaran els tràmits per rescindir el contracte i licitar-lo de nou.

La Conselleria d'Educació ha decidit posar punt final als problemes arrossegats els últims mesos amb l'empresa constructora del nou col·legi del Bracal a Muro. En setembre es donava la notícia que, després de més d'una dècada, per fi començaven les obres del Bracal. Però malgrat que les grues havien entrat, passaven els mesos i no es veien avanços.

El director general d'infraestructures educatives, Víctor García, ha explicat ARAMULTIMÈDIA que en aquests cinc mesos l'empresa ha executat un total de 55.000 euros del total del pressupost, 5 milions, i simplement ha desbrossat i ha instal·lat una caseta d'obres. Les obres no avançaven perquè la constructora demanava una modificació en el projecte, pressupostat en un milió d'euros, però que no suposava un sobrecost sinó una reducció de "la qualitat i seguretat". Víctor García assegura que es van mostrar sorpresos quan l'empresa presentava "modificacions de cimentació i estructura, perquè canvia tot el projecte". Així que es va prendre la decisió, avalada pels tècnics, de no modificar el projecte original. A més García considera que aquests canvis en els pressupostos amb l'acta d'inici d'obra ja firmada són "pràctiques del passat que la conselleria no pot consentir". 

Però les obres continuen sense avançar, la qual cosa suposa també incompliment dels terminis. I després de cinc mesos sense novetats s'ha decidit rescindir el contracte amb l'actual constructora, i iniciar una nova licitació, del mateix projecte perquè encara no s'ha fet res. 

Víctor García explica que han informat la comunitat educativa, i agraeix l'enteniment que han mostrat, tot i que li demanen celeritat. És per això que assegura que aquest mateix 5 de febrer s'iniciaran dos expedients, un per a la rescissió del contracte, i altre per a la nova licitació. Es tramitaran al mateix temps, i confia que en mig any puguen estar de nou licitades les obres. "És l'opció més ràpida i raonable", assegura García. El director general d'infraestructures educatives especifica a més que en la rescissió del contracte es reclamarà a l'empresa indemnitzacions, com que costege el lloguer dels barracons on ara fan classe els alumnes el temps que s'allargue el procés.

Des d'ARAMULTIMÈDIA ens hem posat en contacte amb l'empresa constructora i estem a l'espera de resposta, tot i que en anteriors ocasions ja ens han alertat que no fan declaracions a la premsa.