El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continuen les protestes a Muro en relació al CEIP El Bracal

Plànols del projecte per a es noves instal·lacions del CEIP El Bracal.

La primera de les manifestacions està prevista per al pròxim divendres 19 d'octubre, a les 18 h en l'emplaçament de l'antic Bracal. No obstant això, entre els convocants s'està plantejant la possibilitat d'un ajornament per al 22 de novembre.

Representants de l'AMPA del col·legi murer han convocat manifestacions mensuals fins a que s'inicie la licitació de les obres.

Després d'11 anys de tancament, el passat 5 d'octubre s'escenificava al consistori murer un important pas endavant en la materialització del nou CEIP El Bracal. El Subdirector d'Infraestructures de la Conselleria d'Educació, Jesús García, es personava en l'Ajuntament murer per tal de presentar en societat el projecte definitiu de l'obra.

A pesar d'aquests avanços, representants de l'AMPA del CEIP El Bracal es mostren dispostos a manifestar-se mentre que el projecte no es trobe en fase de licitació, la qual, segons els seus càlculs, s'iniciaria en un termini no inferior a un mes.

Des de la Conselleria d'Educació asseguren per la seua part que l'expedient ha començat la tramitació de forma normal. Després d'haver-se signat per part del Secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, l'expedient es troba en Advocacia de la Generalitat Valenciana, i després passarà a Intervenció. Amb aquests dos informes es farà pública la licitació en la Plataforma de Contractació, i s'iniciarà el procés de licitació que durarà uns mesos fins a l'adjudicació de l'obra a una empresa.

Fins que aquesta licitació no s'assolisca, els representants de l'AMPA han previst manifestacions mensuals, la primera d'elles convocada per al pròxim divendres 19 d'octubre. S'ha de dir que entre els convocants s'està plantejant la possibilitat d'un ajornament fins al 22 de novembre, davant la previsió de gota freda que amenaça la comarca. Una altra de les raons d'aquest ajornament seria per a donar a l'administració una mensualitat de marge, i veure així com es desenvolupen els pròxims esdeveniments.

Valoració del Conseller Climent

El Conseller d'Economia Sostenible i exbatlle de Muro, Rafa Climent, entén que mentre no s'inicie la construcció "sempre hi haurà suspicàcies", i que els veïns de Muro "tenen tota la legitimitat per a manifestar la seua disconformitat". No obstant això, reconeix Climent, "no per eixir al carrer els terminis s'acceleraran".

El Conseller demana doncs un vot de confiança per a la gestió del Consell, i sobretot, "seny i paciència" per tal d'afrontar els pròxims dos anys, temps en què s'espera que estiga acabat el nou col·legi.