El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i el Comtat: continuem amb una incidència baixa, 39 casos per cada 100.000 habitants

Ja hem enfilat el camí. Ara no ens hem d'eixir.

Segons l'actualització feta aquest 16 de març per Sanitat, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 13.359 casos, dels quals 54 s'han detectat en l'última quinzena. Hem perdut ja 415 persones.
 

Sumem una dotzena de casos i una mort, que correspon a Ibi. El departament es manté amb una incidència baixa de 39 casos per cada 100.000 habitants.

Amb les terrasses obertes a un terç, hem mantingut un bon ritme d'incidència de coronavirus. L'última actualització de sanitat tan sols en suma una dotzena de casos a tot el departament, i una única mort a Ibi. El departament presenta ara per ara una incidència acumulada de 39 casos per cada 100.000 habitants. La veïna Xàtiva-Ontinyent té una incidència similar, amb 37 casos per cada 100.000 habitants; i els departaments que tenim a l'est estan tots amb una incidència mínima. A prop nostre queden dins de risc els departaments que tenim al sud-oest: Elda, Alacant i Sant Joan, tot i que els tres departaments s'apropen ja als 50 casos per cada 100.000 habitants.

En els últims quinze dies s'han detectat 54 positius a les comarques, i aquesta xifra és la que vigilarem a partir d'ara, perquè en el moment que superem els 60 casos en l'última quinzena tornarem a tindre una incidència dins de risc. Recordem que tot el departament cobreix una població de vora 137.000 habitants. En els últims dies Alcoi ha sumat 6 casos i Ibi 3. Banyeres, Onil, Cocentaina i Muro sumen un cadascun. Dins dels municipis més poblats de les comarques, la pitjor incidència la tenim a Banyeres, amb 155 casos per cada 100.000 habitants, però en tendència de descens.

Estarem ara pendents de l'evolució durant el pròxim mes, així com de la vacunació que s'ha paralitzat temporalment.