El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Debat polític per la situació del Campus de la UA a Alcoi

Vídeo amb les declaracions del regidor Alberto Belda. I ací podeu consultar els comunicats dels partits de l'oposició que critiquen la situació: Partit PopularCompromís i Guanyar Alcoi.

Els alumnes de quart no podran cursar les optatives a Alcoi, i des del PP, Compromís i Guanyar Alcoi reclamen a l'Ajuntament que assegure l'expansió del campus de la Universitat d'Alacant a Alcoi. Des del govern, el regidor d'educació diu que entenen la posició de la Universitat tot i que lamenten no haver-ho sabut des del principi.

La Universitat d'Alacant ofereix en Alcoi el Grau de Mestre d'Educació Infantil des de fa tres anys, i el pròxim curs escolar el grup que va iniciar el grau a Alcoi començarà quart, l'últim curs. Però el debat s'ha alçat en saber que aquest grup no podrà completar el grau al Campus d'Alcoi.

Segons ha confirmat el regidor d'educació Alberto Belda, des de la Universitat d'Alacant no poden oferir aquest curs a Alcoi. Belda diu que gran part de l'any lectiu es dedica a les pràctiques en centres docents, i que es fan per col·legis repartits per tota la província on té convenis la universitat. Després queden assignatures optatives que suposen dos mesos de classe presencial. Doncs bé, són aquestes optatives les que, segons explica Belda, la Universitat ha d'oferir a tots els alumnes de la universitat, però no compta amb recursos o no li compensa impartir-les a Alcoi: "és una barbaritat fer muntar els professors quan eixa optativa l'agafen, a lo millor, 3 alumnes". Belda diu que "l'ideal seria fer-ho en Alcoi, però és el mal menor i és entendible". Això si, Belda diu que "note a faltar que des del principi s'haguera sabut tot açò, però és important que qui es matricule en Alcoi sàpiga totes les condicions, que jo crec que són molt bones, que de quatre anys tingues que baixar dos mesos puntuals a Alacant".

Però no comparteixen aquesta opinió des de part de l'oposició, i tant PP com Compromís o Guanyar consideren que l'alcalde no aposta pel que va presentar com el seu projecte estrela en les anteriors eleccions.

La regidora popular Amalia Payá considera que el fet que els alumnes no puguen completar la totalitat dels estudis a Alcoi “pot tindre conseqüències sobre la matriculació en anys posteriors i frenar la progressiva implantació de la universitat a Alcoi”. Payá demana a l'Ajuntament que treballe "per a aconseguir l'expansió de la Universitat d'Alacant, que és el que alcalde ha anunciat moltes vegades".

Des de Compromís, Màrius Ivorra diu que "la clau de futur de la UA a Alcoi, passa per una aposta municipal d'inversió econòmica i un projecte d'expansió clar i detallat, i no la indefinició i la situació de provisionalitat que es viu en l'actualitat. Va ser l'aposta electoral de Toni Francés, ara és el moment de demostrar-ho, de posicionar-se, i garantir l'espai necessari perquè aquesta aula docent siga un campus de veritat".

I en els mateixos termes parla Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi, qui considera que l'ajuntament "com a mínim, ha de garantir a aquelles persones que es van matricular a la seu alcoiana de la UA que podran completar els seus estudis ací". Obiol diu que "la interrupció d’aquests estudis superiors suposarà un fracàs més del govern local, però aquest especialment sonat, ja que durant la campanya electoral tot el seu discurs sobre Educació i Universitat es basava en el fet d’haver creat el campus alcoià de la UA".