El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen a l'Ajuntament que "reaccione" i garantisca els estudis de la U.A.

La regidora popular Amalia Payá considera que si els alumnes no poden completar la totalitat del grau a Alcoi "pot tindre conseqüències i frenar la progressiva implantació de la universitat a Alcoi".

Els alumnes de quart del Grau de Mestre en Educació Infantil, que s'imparteix al Campus d'Alcoi de la UPV, hauran de fer les optatives al campus de Sant Vicent. Aquesta decisió ha suposat cert rebombori polític, amb les crítiques de Partit Popular, Guanyar Alcoi i Compromís.

A continuació, el comunicat íntegre enviat pel Partit Popular d'Alcoi.


 


El PP exigeix al Govern que garantisca el desenvolupament íntegre d'Educació Infantil a Alcoi

Reclama a l'alcalde que faça complir el conveni signat amb la Universitat d'Alacant


El Partit Popular d'Alcoi reclama al Govern local, del PSOE, que “reaccione” per a garantir que la Universitat d'Alacant impartisca tot el grau de Mestre en Educació Infantil en les seues instal·lacions d'Alcoi. La universitat ha informat els alumnes sobre la seua intenció que els alumnes cursen quart a Alacant al no poder oferir a Alcoi tota l'oferta d'assignatures optatives. El PP ha sol·licitat la convocatòria d'una Junta de Portaveus per a abordar la situació de la universitat a la ciutat.

La regidora Amalia Payá sosté que el Govern ha de fer complir el conveni signat entre l'Ajuntament i la Universitat d'Alacant en 2017. Aqueix conveni deixa clar que la universitat estudiarà l'oferta de quart curs en funció de la demanda. "Aqueixa demanda és evident que existeix, els alumnes tenen interés a finalitzar el grau a Alcoi i l'Ajuntament no pot mirar cap a un altre costat".

Payá recalca que no completar el primer títol que imparteix la Universitat d'Alacant a la ciutat “pot tindre conseqüències sobre la matriculació en anys posteriors i frenar la progressiva implantació de la universitat a Alcoi”. “El Govern ha de treballar per a aconseguir l'expansió de la Universitat d'Alacant, que és el que alcalde ha anunciat moltes vegades”, insisteix la regidora.

El PP ha sol·licitat una Junta de Portaveus per a analitzar la decisió de la Universitat d'Alacant. La reunió està prevista per a aquest dimarts a les 8.30 hores. Amalia Payá ressalta que l'Ajuntament paga 49.200 euros anuals en lloguer de les instal·lacions que utilitza la Universitat d'Alacant en la Cambra de Comerç i el CEEI. “La ciutat està fent un esforç econòmic perquè la Universitat d'Alacant seguisca a Alcoi, per la qual cosa és imprescindible que el Govern treballe per a garantir que els quatre cursos del grau de Mestre en Educació Infantil s'imparteixen a Alcoi”, conclou.