El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

DomusVI canvia la direcció de la residència d'Alcoi

A més del canvi de direcció, la residència ha publicat un anunci per buscar un metge, cap d'equip, per al centre d'Alcoi, i un infermer per als centres d'Alcoi i Cocentaina.

La directora assistencial de DomusVI assegura que no s'han produït converses per a revertir la concessió de la residència d'Alcoi a gestió pública, extrem que neguen tant des de Generalitat com des de l'Ajuntament. DomusVI també assegura que "no han apartat" a la directora del centre sinó que ha sigut una "decisió personal temporal".

Per primera vegada, responsables de l'empresa DomusVI fan alguna declaració pública sobre la residència d'Alcoi. Non ha sigut expressament, les preguntes s'han fet en una altra compareixença arran els fets ocorreguts en una residència de Llíria, gestionada per la mateixa empresa.

I allí, la directora assistencial de DomusVI, Fini Pérez, ha assegurat que "no hi ha cap conversa per a revertir el concert d'Alcoi", extrem que neguen tant des de l'Ajuntament d'Alcoi com des de la Conselleria de polítiques Inclusives, des d'on recorden que es fa celebrar una reunió a principis d'agost amb representants de l'empresa. Des de conselleria diuen que el procés es preveu complicat, però confirmen que sí que està en estudi.

Fini Pérez també ha confirmat que s'ha canviat la direcció de la residència d'Alcoi, tot i que nega que s'haja apartat a la directora, si no que ha sol·licitat una baixa temporal. A més del canvi de direcció, s'han publicat diverses ofertes de treball als centres d'Alcoi i Cocentaina. Per a Alcoi busquen un metge que siga cap d'equip, i també hi ha ofertes per a 2 contractes d'infermeria, un a Alcoi i altre a Cocentaina.

Respecte als treballadors del centre d'Alcoi, Fini Pérez no ha fet referència a les crítiques de falta de personal, i diu que durant la pandèmia "es va treballar al 200 per cent i es va fer tot l'humanament possible. Estem molt tranquils amb l'actuació del centre". Assegura que, passat el brot, es va fer una investigació, "vaig estar jo precisament en el centre fent un cronograma de tot el que havia passat, de totes les respostes i tot el que s'havia desplegat en eixe moment".

I pel que fa a una possible denúncia per part de la plataforma de familiars, Pérez es mostra tranquil·la i diu que els afectats "estan en el seu dret d'iniciar les accions que consideren oportunes. Nosaltres donarem totes les explicacions pertinents i amb la mateixa transparència de sempre el que s'ha fet, i la justícia dirà".

Mentrestant, la situació a la residència actualment és de relativa normalitat, sense incidència ara per ara de coronavirus. La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcoi Aranza de Gracia explica que ja s'ha posat en contacte amb la nova direcció, i treballen en alguns aspectes com per exemple poder flexibilitzar els horaris de visita dels familiars per garantir el contacte.

Des de la conselleria de polítiques inclusives expliquen que les places lliures s'han obert tot i que cal complir certs protocols sanitaris amb proves PCR als residents que vulguen accedir, així com quarantena els primers dies.