El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell destina els primers 100.000 euros al CDT d'Interior d'Alcoi

El conveni entre Consell Ajuntament s'aprovarà d'ací poc, i potenciarà la formació i promoció de l'interior. Francesc Colomer assegurar que l'interior és un important valor afegit al turisme valencià: "el millor que li pot passar al litoral és que el nostre interior siga fort i atractiu".

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha reunit a Alcoi amb la directiva de l'Associació Turisme Alacant Interior, on ha avançat que aquest mes d'octubre el ple del Consell aprovarà el primer conveni per a l'anunciat CDT d'Interior, i que està previst s'ubique al futur parc tecnològic de l'Illa de Rodes. El pressupost previst és de 100.000 euros per al 2019, ja inclosos en la corresponent partida dels pressupostos, "que replicarem en la mida que siga necessari per al 2020 i les anualitats que els tècnics determinen". En el vídeo, Francesc Colomer explica el conveni, i la presidenta de l'Associació, Indira Amaya, fa una crida a l'empresariat turístic per aprofitar els recursos formatius.


Turisme sostenible

Des de la Masia la Mota, Francesc Colomer ha explicat que en aquesta legislatura el Consell està centrat a complir els objectius del mil·lenni, "i aquest lloc guarda estreta relació amb això". Indira Amaya afegeix que són "valors de naturalesa i sostenibilitat, un turisme exclusiu i sectoritzat que està valorant-se. I és la via perquè els nostres pobles i comarques tinguen el turisme necessari".

Colomer també ha valorat l'organització i involucració dels empresaris, com en el cas de l'Associació Turisme Alacant Interior, perquè "no podem tocar d'oïda, necessitem estratègia".