El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una inversió de 3,5 milions d'euros farà possible el Centre de Turisme d'Interior d'Alcoi

Façana de l'Illa de Rodes, futur emplaçament del CDT d'Interior.

El CDT d'Alcoi no serà només formatiu, sinó que també estarà especialitzat en la creació d'empreses turístiques, i per tant, en el foment de l'emprenedoria.

La Generalitat Valenciana ha anunciat un finançament de 3,5 milions d'euros per al futur CDT d'Interior d'Alcoi, inversió que es repartirà en els pressupostos autonòmics dels pròxims 3 anys. El Centre serà construït en el futur parc tecnològic de Rodes i estarà especialitzat en creació d'empreses turístiques.

La inversió inclourà una partida de 100.000 € en els pressupostos de 2019, de 2.000.000 d'euros en els de 2020, i d'1.410.000 d'euros més per als de 2021. La mesura és una aposta per part de la Generalitat Valenciana per fomentar el turisme d'interior, construint tres CDTs fóra de l'àmbit costaner, un per a cada província, entre ells el d'Alcoi. Des de l'Ajuntament asseguren que el centre no serà només formatiu, sinó que també estarà especialitzat en la creació d'empreses turístiques, i per tant, en el foment de l'emprenedoria.

L'alcalde Toni Francés ha volgut agrair la tasca del govern valencià de Ximo Puig, "que reconeix la importància de la nostra ciutat com a capital d'interior valencià en molts aspectes, entre altres, la innovació, l'economia, la cultura i el turisme".

Recordem l'anunci fet el passat mes d'agost de l'obertura d'aquest centre, amb la visita del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui va avançar que Alcoi acolliria el primer CDT d'Interior en la Província d'Alacant.

Quant a les obres d'adequació de l'Illa de Rodes, indret que acollirà el CDT, cal dir que es troben en la recta final de la seua primera fase, que consisteix en la consolidació de les façanes i l'interior de l'immoble, la recuperació del refugi antiaeri, i la catalogació de tots els elements.