El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El contenidor de restes orgàniques arriba a Alcoi

El 'pack de benvinguda' del contenidor de restes orgàniques./ LV

Encara es pot sol·licitar fer ús del contenidor telefonant al 965537127 o enviant un correu electrònic a organic@alcoi.es.

 

Els inscrits per a la separació de l'orgànic, també obtindran una bonificació simbòlica en el seu pròxim rebut de la brossa.

Aquesta mateixa setmana han començat a repartir-se les claus del contenidor a totes aquelles persones que han sol·licitat fer-ne ús. Abans del 15 de juliol hi haurà un total de 43 contenidors, tancats i de color marró, repartits per tota la ciutat.

D'aquesta manera, Alcoi segueix el camí d'altres municipis de les nostres comarques com Muro, pioner en la implantació d'aquest cinqué contenidor de deixalles orgàniques. Aquesta iniciativa s'anunciava el passat mes de febrer, però la pandèmia no havia permés la seua implantació fins ara.

Com déiem a l'inici, només les persones interessades -prèvia sol·licitud al Departament de Transició Ecològica- podran fer ús d'aquest nou sistema de separació, el qual estarà totalment implantat abans del 15 de juliol. Aquest contenidor marró per a restes orgàniques estarà ubicat a punts específics de la ciutat i estarà tancat, només els inscrits tindran la clau per a poder dipositar en ell les seues restes correctament separades.

Segons es va anunciar al seu dia, d'entrada es distribuiran unes mil claus. Aquestes encara es poden sol·licitar telefonant al 965537127 o enviant un correu electrònic a organic@alcoi.es. A més, els inscrits per a la separació de l'orgànic, també obtindran una bonificació simbòlica en el seu pròxim rebut de la brossa.

Juntament amb la clau del contenidor, des del Departament de Transició Ecològica lliuren als participants un parell de rotllos de bosses de fem biodegradables, un poal transpirable per a aquest tipus de bosses, així com un fullet explicatiu per a la correcta separació de residus.

 

Quin tipus de restes aniran, per tant, al nou contenidor marró per a residus orgànics? Ací, alguns exemples.

Restes de pa, menjar cuinat, carn i peix, fruita i verdura, flors, restes d'horta o de jardí, bosses d'infusions, pòsits i filtres de café, paper de cuina tacat amb oli o altres, taps de suro, furgadents o pals de gelat...