El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El departament d'Alcoi completa una setmana sense víctimes mortals per Coronavirus

Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi

Entre el 16 i el 23 de maig el Departament de Salut d'Alcoi no ha registrat cap víctima mortal per Coronavirus. Primera ocasió des de l'inici de la crisi sanitària en què no veiem incrementada la xifra de morts en tota una setmana, que continua sent de 115.

On sí hem vist incrementada la xifra és en el nombre de positius, que ja arriba als 533, amb una taxa d'infecció de quasi 389 (positius per cada 100.000 habitants). Des del 20 fins al 23 de maig la xifra ha augmentat en 4 positius. Encara que el nombre continua sent elevat, la tendència dels últims dies suposa un respir respecte als 12 casos en 24 hores que vam haver de lamentar el passat 20 de maig.

Més informació... Clica ací per a seguir les dades diàries al Departament de Salut d'Alcoi.

 

14 casos no detectats en el geriàtric d'Oliver

Segons una informació publicada al diari Las Provincias, un error en els tests PCR va deixar sense detectar 14 casos positius de Coronavirus en la residència DomusVi d'Alcoi. El mitjà apunta que durant les últimes dues setmanes deu residents i quatre empleats d'aquest centre van creure que ja estaven lliures de la malaltia, d'acord amb els resultats dels tests que es van efectuar durant els primers dies de maig. No obstant això, una vegada repetides les proves, els resultats haurien sigut positius per a aquestes 14 persones.

Aquesta notícia es dóna a conéixer dies després que els populars criticaren a l'alcalde per "confondre als ciutadans", afirmant que el brot de la residència ja estava controlat. Segons Quique Ruiz, portaveu de la formació, no es podia donar per tancat el brot fins que hagueren passat 14 dies des de l'últim cas positiu detectat.