El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP assegura que el brot a la residència d'Oliver està controlat però no tancat

Els populars critiquen que l'alcalde "confonga als ciutadans" dient que el brot està ja tacat quan, segons el portaveu Quique Ruiz, no es donarà per tancat fins a la setmana pròxima perquè han de passar 14 dies des de l'últim cas positiu detectat.

Tot i que el nostre departament de Salut ha passat sense problemes a la primera fase, queda ací un problema del qual no es té massa informació i que continua generant polèmica i preocupació: el brot a la residència de majors DomusVi d'Oliver. A falta de xifres oficials, la que tots coneixem és que han mort més de 70 majors a la residència, dels 140 que tenia. Però és l'única residència de majors de tot Alcoi que ha registrat morts, i fins i tot casos positius. Aquesta situació ha fet que l'Ajuntament haja aprovat en el plenari demanar al Ministeri Fiscal una investigació, o reclamar que el centre passe de nou a gestió pública.

La situació s'havia calmat un poc quan l'alcalde Toni Francés confirmava que Sanitat havia donat per tancat el brot a la residència d'Alcoi, recordem, el més virulent de tota la Comunitat Valenciana. Doncs bé, el portaveu popular Quique Ruiz critica que Francés "confonga als ciutadans", perquè assegura que el brot, tot i que controlat, no està tancat.

Ruiz diu que, després de consultar fonts sanitàries, el brot no quedarà tancat fins almenys la setmana pròxima, perquè el protocol de Sanitat estableix que han de passar 14 dies des de l'últim cas positiu, de resident o treballador. "Aquest termini es complirà, com prompte, la setmana vinent" diu Ruiz, "no entenem els motius pels quals l'alcalde, que s'ha amagat durant tota la crisi, contribueix ara a generar confusió sobre un drama que ha provocat una gran alarma social". Com no està tancat, Ruiz explica que conselleria manté el personal de reforç i la direcció mèdica assumida quan es va intervenir el centre. "Tots volem superar aquest drama, però no podem contribuir a la desinformació dels ciutadans amb dades inexactes que generen falses expectatives", conclou Quique Ruiz.