El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern confia crear 500 llocs de treball amb el projecte de l'Illa de Rodes

Segons les estimacions del Govern, si la redacció del projecte finalitza durant l'any 2019, les obres es podrien desenvolupar al llarg de 2020, per tal de tenir el projecte enllestit en 2021. 

D'acord a les estimacions fetes des de l'Ajuntament, el futur parc tecnològic de l'Illa de Rodes generarà 500 nous llocs de treball per a la ciutat d'Alcoi. Aquesta realitat podria ser efectiva a partir de 2021, any en què des del Govern municipal esperen que les instal·lacions de Rodes estiguen en funcionament.

L'alcalde Toni Francés ha presentat públicament el que s'espera que siga l'última versió del projecte, amb el qual s'habilitarà el 80% de l'espai per a la promoció econòmica, i el 20% restant a usos culturals. Recordem que es disposa de 16.000 m² a tota l'illa per a fer realitat el projecte.

Dins de l'apartat de promoció econòmica hi han dos usos que ja es troben confirmats: d'una banda el primer CdT d'interior de la província, i de l'altra una de les seus del projecte districte general de la Generalitat Valenciana. Aquests usos haurien de sumar-se a l'institut de la cosmètica, per al qual l'Ajuntament està col·laborant amb Aitex, i a un espai per a la creació d'empreses de base tecnològica. Paral·lelament es rehabilitaran 15 habitatges, que hi ha avui dia dins de l'immoble, per a acollir temporalment a emprenedors i que així puguen desenvolupar el seu projecte empresarial.

Quant als usos culturals, aquests vendrien a suplir la carència d'aquesta mena d'instal·lacions que es pateix al barri de Santa Rosa. Així doncs es construiria un arxiu per a acollir part del patrimoni cultural d'Alcoi, i que es trobaria obert a la consulta d'investigadors. Açò vindria acompanyat d'una nova biblioteca, i d'un espai polivalent per a usos socials.

Francés ha considerat que l'Illa de Rodes és "una de les propostes més importants de la pròxima legislatura", per a la qual el govern contempla un pressupost de 7 milions d'euros, la meitat d'ells finançats amb fons europeus.

Plànol del projecte per a l'Illa de Rodes