El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou Govern de Muro aposta per la municipalització dels serveis públics

Un nou edifici per a la Policia Local, mantindre l'aposta pel polígon Mancomunat, una solució per a la Plana de Muro eliminant la barrera de la Nacional 340, convertir el pont de Ferro en zona per a vianants, la construcció d'un cementiri municipal, consultes ciutadanes periòdiques i dos noves regidories: de la dona i una altra animalista. Són alguns dels punts que proposa el 'Consens Programàtic' presentat pel nou consistori murer.

El nou govern de Muro, format per regidors no adscrits (abans d'Esquerra Unida), el Partit Popular i Ciutadans, ha presentat el document que marca els projectes que es duran a terme els pròxims anys. És un programa ambiciós, sota el nom de 'Consens Programàtic', i on es manté l'aposta per la remunicipalització de determinats serveis, una qüestió ja debatuda els últims anys a Muro. Es concreten els dos serveis a remunicipalitzar: el de l'aigua i el de neteja, tant d'edificis com viària. Però a més, es proposa analitzar la viabilitat d'una "empresa pública municipal social".

Un altre dels apartats és un programa de millora de la gestió dels recursos municipals, on es preveu controlar el treball del personal de l'Ajuntament amb una gestió informatitzada que permeta "un seguiment, tant de les tasques com de la gestió dels projectes encomanats".

El document, que es pot consultar complet ací, apareixen projectes que ja estan en marxa, com el polígon Mancomunat, o la construcció del nou Bracal. I també noves propostes, com la construcció d'un cementiri municipal, o la creació d'una escoleta amb la compra de terrenys al costat del CEIP Montcabrer.

També s'anuncia un nou edifici, propi, per a la Policia Local. Amb aquest col·lectiu els conflictes han sigut nombrosos els últims anys, i el document els inclou en un apartat propi en la secció de Personal, amb la creació d'una mesa sectorial i l'adequació progressiva del nombre d'efectius.

I molts més projectes. Condicionar la Casa del Ferro com a Casa de la Joventut. Construir un nou edifici que servisca de magatzem i d'oficines dels serveis municipals. Un projecte integral per al parc del Batà. Un estudi per a fer el pont de Ferro per a vianants dins la via verda. O una bossa d'obres municipals per a les empreses.

També es planteja buscar una solució per a la plana de Muro, amb la "cessió de la Nacional 340" per eliminar les barreres viàries als veïns. Es proposa inclús una actuació integral amb modificació del Pla General.

El document inclou la creació de dos regidories: una animalista, i una altra de la dona. Millores per a les pedanies "respectant les seues peculiaritats i donant-les visibilitat". I de les qüestions d'interés general es faran consultes periòdiques per a saber "el que sent" la ciutadania.