El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP critica l'execució de només el 0,2% del pla Edificant a Alcoi

Cobertes instal·lades al pati del col·legi Miguel Hernández amb una inversió del pla Edificant.

El popular Quique Ruiz apunta que el Govern va situar el pla Edificant com una de les grans inversions per a enguany "i al final s'ha quedat com un incompliment més" .

32.369 euros invertits des de 2017, un 0,2% de la inversió prevista pel pla Edificant per a reformar centres educatius en Alcoi. Aquest és el balanç que fan des del Partit Popular, recordant que l'Ajuntament "no ha gastat un sol euro en tot el 2019" en el pla.

Al col·legi Miguel Hernández ja s'han deixat veure l'aplicació d'aquestes ajudes, quan en 2018 es van cobrir dos dels patis amb una inversió de 32.369 euros. En el PP veuen insuficient aquest volum d'actuacions, solament 0,2% dels 13,5 milions anunciats. Ruiz apunta que el Govern va situar el pla Edificant com una de les grans inversions per a enguany "i al final s'ha quedat com un incompliment més" de l'equip de Francés. "Tot ha sigut burocràcia i papers sense que hagen començat les obres promeses", afig el regidor.

Actualment està en marxa la contractació de les obres per a millorar els col·legis El Romeral, Tomás Llácer, Horta Major i l'Escola Oficial d'Idiomes. Els populars lamenten que les obres s'hagen de retardar fins a 2020, encara que consideren "pitjor" la reforma de l'IES Andreu Sempere, valorada en vora 4 milions, i que encara està en procés de concurs per a redactar el projecte final.

Respecte a la inversió conjunta de 7,9 milions en Cotes Baixes i Pare Vitòria, el PP recorda que els seus projectes de reforma encara no han començat a tramitar-se. "La Generalitat encara ha de delegar la competència a l'Ajuntament per a redactar els projectes i escometre les obres", explica Ruiz.