El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP proposa habilitar camions cisterna als barris amb restriccions d'aigua

Mapa dels barris afectats per les restriccions, facilitat per Aqualia.

Critiquen durament al Govern per estar "desaparegut davant els problemes provocats pel temporal", i en concret a l'alcalde Toni Francés per viatjar a FITUR durant "una situació excepcional" al municipi. 

Com ja saben, 3 barris d'Alcoi tenen restriccions d'aigua després que una avaria elèctrica durant el temporal haja afectat el dipòsit de Barxell. Aqualia ha demanat que l'aigua no s'utilitze ni per a consum ni per a higiene fins nou avís, i des del Partit Popular critiquen "la nul·la resposta del govern davant un greu problema".

El portaveu Quique Ruiz diu que l'Ajuntament és el responsable de prestar els serveis i bàsics, però "estem davant una crisi que afecta milers de veïns que no poden beure, cuinar o llavar-se". Proposen que s'habiliten camions cisterna per subministrar d'aigua als tes barris afectats. També demanen que s'estudie l'exempció de la taxa de l'aigua a aquestes vivendes. "La falta d'alternatives del govern provoca una despesa que no tenen per què assumir els veïns".

Quique Ruiz lamenta a més que "en una situació excepcional, amb nombrosos problemes provocats pel temporal, l'alcalde s'haja desentés de la situació i haja optat per assistir a FITUR".

No és la primera veu crítica per aquesta qüestió. També Guanyar Alcoi ha criticat "el caos i la falta d'informació", així com des de la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l'Aigua. Tots dos recorden que el dipòsit de Barxell té filtracions des de fa més de vint anys, i que ja ha generat problemes en ocasions anteriors.