El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El turisme alcoià també és inclusiu

Un dels museus amb entrada gratuïta aquest cap de setmana

Els museus són gratuïts al llarg del cap de setmana, i hi haurà diferents rutes guiades.
 

Alcoi celebra aquest cap de setmana el Dia internacional del Turisme, que enguany valora el turisme inclusiu.

El dia Mundial del Turisme es va celebrar aquest 27 de setembre, i com és habitual, Alcoi trasllada les activitats al cap de setmana. Hi haurà entrada gratuïta a tots els museus alcoians, i en alguns d'ells faran rutes guiades. També tenim visita al cementeri diumenge, una ruta guiada sobre l'Alcoi Medieval, o una visita i degustació en l'obrador de Cerveses Lluna. En l'oficina de turisme està tota la informació, així com preus i telèfons de contacte per a les reserves.

Enguany el lema del dia Mundial del Turisme és 'Turisme per un crexiement inclusiu', i des de la regidoria ens expliquen que Alcoi està fent passos importants per aconseguir aquest turisme inclusiu. Per exemple, hi ha traducció a llengua de signes en els museus, o l'oficina de turisme compta amb "el sistema de "bucle magnètic" en el seu taulell, que neutralitza els sons de fons per a millorar la comprensió a les persones sordes o amb discapacitat auditiva".

L'oficina de turisme també ofereix un servei els dilluns per a persones sordes, que poden connectar-se en línia amb un intèrpret de la llengua de signes per a fer reserves o rebre informació.

També s'han fet avanços en realitat virtual, amb les recreacions del Poblat Iber del Puig i de les muralles medievals.

"Tenim un cap de setmana farcit d'activitats no sols per a les persones d'Alcoi. Volem convidar també a la gent de la comarca, que vinguen i puguen passar ací el cap de setmana i gaudir de les activitats tant les d'interior com les que es fan a l'aire lliure, totes amb les mesures de seguretat corresponents. Comencem ja a fer coses, a prendre el pols a la cultura i a l'esport i a gaudir de la nostra ciutat que falta ens feia, us convide a tots a participar en la celebració del Dia Mundial del Turisme" diu la regidora de turisme, Lorena Zamorano.