El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els bombers desinfectaran els carrers dels municipis que així ho sol·liciten

Bombers del Consorci seguint les mesures de prevenció davant la pandèmia.

El Consorci provincial de bombers d'Alacant posarà els seus efectius al servei dels municipis per a realitzar tasques de desinfecció. D'aquesta manera complementaran la tasca de la Unitat Militar d'Emergències (UME), i que a la ciutat d'Alcoi ja ha actuat davant del brot de Covid-19 detectat al geriàtric d'Oliver.

Es tracta d'un dels anuncis fets durant el plenari 'online' que la Diputació d'Alacant ha celebrat aquest dimecres. El diputat d'Emergències, Javier Sendra, ha avançat que els consorcis de bombers de les tres províncies valencianes estan treballant sota la coordinació de la Generalitat en aquest protocol, col·laborant amb els municipis que sol·liciten la desinfecció dels seus carrers.

Sendra també ha confirmat entre el cos de bombers un positiu per Covid-19 i dos pendents de resultat de l'anàlisi al Parc de Benidorm. A més s'han suspés els permisos del personal i s'han incrementat les guàrdies de 24 a 72 hores, amb descansos de 12 o 15 dies, per a afavorir l'aïllament en cas de contagi.

3 milions en ajudes per a despesa social

L'ens provincial també ha aprovat per unanimitat el repartiment extraordinari de tres milions d'euros entre els ajuntaments de la província de menys de 30.000 habitants per a ajudar-los a fer front a la despesa social derivada de la crisi del Coronavirus. Aquesta primera partida s'incrementarà en un futur segons les necessitats que vagen plantejant les localitats.

El portaveu del Grup Popular, Eduardo Dolón, ha ressaltat que només onze localitats han quedat fora del repartiment per superar la població fixada. No obstant això, si fóra necessari, ha afegit, “el suport de la Diputació arribarà també a aquestes ciutats, que compten en principi amb major capacitat de resposta”.