El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars demanen "justícia" per als familiars del DomusVI

El portaveu popular, Quique Ruiz

Nota íntegra del Partit Popular sobre la gestió de la crisi del coronavirus a Alcoi.

Quique Ruiz sobre l'homenatge: "La proximitat que l'alcalde ha mostrat amb els familiars de les víctimes la trobem a faltar en els pitjors moments de la crisi"

El portaveu popular Quique Ruiz considera que en l'Ajuntament "hem d'analitzar si vam fer tot el possible" per a gestionar les conseqüències de la pandèmia. Però a més, considera que el millor homenatge que poden rebre els familiars de les víctimes de la residència Domusvi d'Alcoi és obrir una investigació i depurar responsabilitats, per tal d'oferir-los justícia. 

A continuació, la nota íntegra del Partit Popular respecte a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19. Crítiques semblants s'han fet també per part de Guanyar i Compromís
 

 

Quique Ruiz: “El major homenatge que podem fer a les víctimes és reclamar justícia”


Declaracions del portaveu del Partit Popular d'Alcoi després de l'homenatge a les víctimes i el reconeixement als “herois” que van lluitar contra la pandèmia

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament d'Alcoi, Quique Ruiz, ha mostrat el seu condol a les famílies de les víctimes del Covid 19 i el seu agraïment als “herois anònims” que han treballat durant els pitjors moments de la crisi sanitària. Ruiz ha assistit aquest dissabte, juntament amb la resta de regidors del Partit Popular, a l'acte d'homenatge celebrat als jardins municipals de la Glorieta.

Després de l'acte, el regidor ha destacat que, a més d'organitzar homenatges, en l'Ajuntament “hem d'analitzar si vam fer tot el possible” per a impedir que la ciutat haja hagut de lamentar un elevadíssim nombre de víctimes a conseqüència del coronavirus: 81 drames, dels quals 73 es van concentrar en el geriàtric DomusVi Alcoi. Segons Ruiz, en el cas concret del geriàtric “el major homenatge que podem fer a les víctimes és reclamar justícia, promoure una investigació per a determinar què va passar en el geriàtric i depurar responsabilitats”.

El portaveu del PP ha destacat que “la proximitat que l'alcalde ha mostrat hui amb els familiars de les víctimes la trobem a faltar en els pitjors moments de la crisi, quan en la residència DomusVi vivia una autèntica catàstrofe”. Segons Ruiz, era llavors “quan realment necessitaven que l'alcalde entenguera que la seua funció era reivindicar tots els mitjans i recursos possibles per a salvar vides”. “Es va amagar darrere de la falta de competències malgrat que com primera autoritat local, li incumbeix tot quant succeeix a la ciutat”, ha agregat.

El regidor del PP ha lamentat, a més, que el Govern local no haja comptat amb la resta de formacions polítiques de l'Ajuntament a l'hora d'organitzar l'acte d'homenatge. “És una llàstima que en uns moments en els quals la societat demana unió i consens als responsables polítics, el Govern haja actuat de manera unilateral, sense cap voluntat de treballar de manera conjunta per a homenatjar les víctimes i agrair el treball que tantes i tantes persones van desenvolupar durant el període de confinament”, ha conclòs Ruiz.