El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'oposició demana més i millor gestió de les conseqüències de la pandèmia

Un moment de l'homenatge

Pots consultar ací les notes de premsa íntegres tant de Guanyar Alcoi, com Compromís o el Partit Popular

Tots els partits polítics han participat en l'homenatge a les víctimes del coronavirus a Alcoi, que també ha servit perquè alguns dels partits qüestionen la gestió dels últims mesos per part de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés. Des de Compromís Alcoi consideren que l'alcalde va estar "amagat" durant els mesos més difícils, però per a l'homenatge "sí que està disponible". Els populars també diuen que la proximitat de l'alcalde en l'acte la trobaren a faltar en els pitjors moments, i creuen que cal analitzar "si vam fer tot el possible". Guanyar Alcoi no vol que aquest acte servisca per a "fer taula rasa" i recorden que encara queda molt per gestionar. 

Partit Popular, Compromís i Guanyar no estan satisfets amb la gestió municipal durant la pandèmia, i així ho han fet saber arran la celebració de l'homenatge per les víctimes del coronavirus a Alcoi. Cadascú a la seua manera, però el fons de les crítiques són similars. 

El portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra, considera que l'alcalde Toni Francés fa "massa homenatges i poca gestió", i considera que durant el confinament, "l'alcalde va estar setmanes amagat. Però per als homenatges i fer-se la foto amb els familiars de les persones que han faltat, sí que està disponible i preparat a qualsevol hora".

Des de la plataforma Guanyar Alcoi consideren que aquest homenatge era necessari, però no volen que servisca al govern per a relaxar-se en la gestió: "cal seguir buscant solucions per a donar resposta a la situació econòmica i social generada pel coronavirus".

I per part del Partit Popular, el seu portaveu Quique Ruiz considera que tot el govern ha de ser autocrític i analitzar "si vam fer tot el possible". I creu que el millor homenatge a fer és reclamar justícia per als familiars de la residència DomusVI, promovent una investigació i depurant responsabilitat. Això sí, Ruiz lamenta que la "proximitat" mostrada per l'alcalde amb els familiars de les víctimes durant l'homenatge "la trobem a faltar en els pitjors moments de la crisi".