El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes neguen que s'haja obert juí oral per la denúncia de la Policia Local

Roda de premsa de febrer, quan el govern informava de la denúncia. Immatge d'arxiu

Alicante Plaza publica que Lorena Zamorano i Jordi Martínez seran jutjats per malversació. Els socialistes alcoians ho desmenteixen i diuen que el procés ha canviat per a incloure's en la llei del jurat, però que encara no s'ha obert juí. De fet confien que finalment s'arxive. Per a Guanyar Alcoi és una mostra més de la mala gestió en política de personal i reclamen al PSOE que aplique el codi ètic.

L'enfrontament entre el sindicat policial i l'Ajuntament ha sigut evident en els últims anys, i en aquest cas el centre és una denúncia del sindicat SIPOL pel suposat pagament irregular de 4.700 euros en hores extres a un funcionari. El diari Alicante Plaza publica hui que Lorena Zamorano i Jordi Martínez seran jutjats per suposada malversació, i la reacció des de la candidatura municipal no s'ha fet esperar. La número 2, també regidora de règim jurídic, Lorena Zamorano, diu que "és mentida que s'haja obert juí oral".

Lorena Zamorano assegura que estan en el mateix punt que fa tres mesos, quan s'obriren diligències prèvies per aquesta causa. Segons explica Zamorano, havien interposat per una banda recurs de fons, "reiterant-nos en la nostra innocència", i que està pendent de resoldre's per part de l'Audiència Provincial. I per altra banda un recurs de forma, en considerar que no toquen diligències prèvies sinó que correspon a la Llei del Jurat. Aquest recurs de forma és el que, segons la regidora, ha estimat parcialment el jutge, i per tant tornen al punt on s'obriren diligències prèvies per a passar al tràmit processal oportú.

Els socialistes es refermen en que es tracta d'una maniobra electoral. "En els últims 7 anys han acumulat denúncia rere denúncia - més de 13 - per part d'aquest xicotet nombre de policies, i que s'han arxivat una darrere de l'altra, demostrant que l'última finalitat ha sigut desgastar a un govern que ha fet complir la llei en un departament com és el de la Policia Local", diuen els socialistes en un comunicat.

No estan d'acord des de Guanyar Alcoi, que consideren que tot és fruit d'una "nefasta gestió de la política de personal per part del govern municipal". Exigeixen al PSOE que aplique el codi ètic del partit on "en el punt 5.4 del qual s'indica que els càrrecs públics subjectes a judici per corrupció han de ser apartats cautelarment de la militància fins que hi haja sentència ferma". Així, reclamen mesures com es va fer en el cas de Jorge Rodríguez a Ontinyent, "amb qui ni tan sols es va esperar a l'obertura de judici". Guanyar Alcoi diu que per a ells "sembla evident que, amb aquesta normativa i atenent als precedents del propi PSOE, aquestes persones no haurien d'exercir cap càrrec i se'ls deuria d'apartar de la gestió pública".