El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Jorge Rodríguez abandona el PSPV i no es presentarà a l'alcaldia d'Ontinyent

Així ho ha decidit després que s'haja alçat el secret de sumari del cas Alqueria. Es reafirma en la seua innocència però diu que s'aparta per a "llevar pressió al partit enmig d'unes eleccions claus per al futur del país".

L'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València. Jorge Rodríguez, anuncia que abandona el PSPV, partit en el qual ha militat durant 20 anys, i que no encapçalarà les llistes dels socialistes per Ontinyent. Així hi ha decidit després que aquesta mateixa setmana s'haja alçat el secret de sumari del cas Alqueria, i pel qual Jorge Rodríguez va ser detingut.

En un comunicat, Rodríguez diu que s'ha reunit amb el secretari d'organització del partit, Jose Muñoz, i han analitzat l'alçament del secret del sumari. L'alcalde d'Ontinyent es reafirma en la seua innocència però diu que "amb la seua decisió lleva pressió al partit enmig d'unes eleccions claus per al futur del país". Respecte al seu futur polític, el comunicat diu que "sempre farà allò que més beneficie al poble d'Ontinyent que és a l'únic al qual es deu".

El cas Alqueria va esclatar en juny del 2018, quan sis persones, entre elles Jorge Rodríguez, van ser detingudes per suposades contractacions irregulars en la Diputació de València, mitjançant l'empresa Divalterra. Poc després quedava en llibertat amb càrrecs i tornava a Ontinyent aclamat pels seus. Sempre ha defensat la seua innocència, i després d'apartar-se temporalment de primera línia va tornar a l'alcaldia d'Ontinyent (no a la presidència de la Diputació). Els socialistes recorden que Jorge Rodríguez va guanyar l'alcaldia d'Ontinyent amb el 63 per cent dels vots, i que ara per ara tenen 14 dels 21 regidors.