El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El veïnat pot triar entre dos opcions per a la plaça de Benissaidó

Les obres suposaran una inversió de l'Ajuntament de 250.000 euros. La previsió és que s'inicien en estiu i acaben abans de finals d'any.

Les dos opcions estaran exposades al Centre d'Esports durant un mes perquè els veïns i les veïnes puguen votar. La diferència entre les dos és la situació de la zona verda i de jocs, en el centre o a un costat, la qual cosa suposa una diferència de 10 aparcaments.

Continua el procés per a la renovació de la plaça Benissaidó, en l'interior d'un bloc de vivendes de la Zona Nord, i en mal estat per la falta d'actuacions. Les obres suposaran la renovació de l'enllumenament, el clavegueram i les canonades, però sobretot suposarà un canvi fonamental en la reordenació de les places d'aparcament i les zones enjardinades a la zona.

Així, el consistori presenta dos opcions al veïnat perquè trien. La diferència entre les dos està en la situació de la zona enjardinada. En la primera opció està al centre, mentre que en la segona està a un lateral. Aquesta diferència suposa 10 places més d'aparcament per a l'opció de 2, un total de 78 enfront de les 68 de l'opció primera. Pel que fa a les dos zones de joc, tan sols presenten una diferència de dos metres quadrats.


El consistori assegura que s'ha reunit amb els veïns i les veïnes per a presentar les dos propostes, que a partir de la setmana que ve estaran exposades públicament al Centre d'Esports. També es poden descarregar ací: l'opció 1 i l'opció 2. L'exposició pública durarà un mes, i també en aquest temps el veïnat podrà votar l'opció que preferisca en unes urnes instal·lades al mateix Centre d'Esports.

La previsió és començar les obres en estiu, i que concloguen abans del 2021. La inversió és de 250.000 euros, que costeja el consistori. El regidor d'obres Jordi Martínez destaca la participació de la ciutadania, "s'ha treballat per a facilitar la participació ciutadana, hem recollit els seus suggeriments i hem presentat dues propostes que les inclouen, amb la finalitat que els veïns i les veïnes es decanten per una d'elles i que permetrà que abans de cap d'any tinguem una nova plaça Benissaidó". I confia que amb aquestes obres "donem solució a una reivindicació que es manté des de fa anys, i amb l'obra es millorarà la seua qualitat de vida".